Tgrt Haber

Sığınmacıların umutlu bekleyişi 9. gününe girdi

24 Eylül 2015 04:06
Sığınmacıların umutlu bekleyişi 9. gününe girdi

Edirne’ye akın eden sığınmacıların büyük bölümü, valiliğin tanıdığı süre dolmasına rağmen kentte kalmakta ısrarcı.

Avrupa’ya gidebilme umuduyla sosyal medya üzerinden örgütlenip Edirne’ye giden Suriyeli sığınmacıların 9. günde kentte bekleyişi sürüyor. Bin 500 sığınmacı bölgede 2 gündür etkili olan yağışla birlikte Kırkpınar Er Meydanı çevresindeki çadırları ve eşyalarını toplayıp kapalı mekânlara geçti. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in şehri terk etmeleri için tanıdığı süre dolmasına rağmen büyük çoğunluğu kentten ayrılmadı. Ancak gün içinde, Sarayiçi’nde istedikleri kente gitmek isteyenlerin otobüslerle gönderileceğine dair Arapça anonslar yapıldı. Bunu kabul eden 100 kadar sığınmacı Gaziantep, Adana, İzmir, İstanbul gibi şehirlere gönderildi.

‘UMUDUM ALMANYA’

Sığınmacılar arasında bulunan tekerlekli sandalyeli Hasan Nasır (58), Suriye’de Esad’a bağlı askerler ile IŞİD militanlarının çatışması arasında kaldığını, işkence sonucu sakatlandığını anlattı. Nasır, “Belki Avrupa bir umut olur ayağım için, çocuklarım için diye buraya geldim. Umudum Almanya” dedi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...