Tgrt Haber

Sığınmacıların 'umutlu' bekleyişi sürüyor

18 Eylül 2015 01:57
Sığınmacıların 'umutlu' bekleyişi sürüyor

'Almanya'nın 400 bin sığınmacıyı gece yarısına kadar alacağı' söylentisi üzerine Edirne'ye gitmek için Büyük İstanbul Otogarı'na gelen sığınmacıların bekleyişi sürüyor.

Üç gün önce sosyal medyada yayılan "Almanya'nın 400 bin sığınmacıyı gece yarısına kadar alacağı" söylentisi üzerine Edirne'ye gitmek için Büyük İstanbul Otogarı'na gelen sığınmacıların bekleyişi sürüyor. Kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu yaklaşık 3 bin sığınmacı, "Türkiye'ye teşekkür ederim" ve "Bırakın gidelim" pankartları açarak, zaman zaman Arapça ve İngilizce sloganlar attı. Otogarın içindeki Cumhuriyet Camii avlusundan ayrılan kimi sığınmacılar tekrar alana alınmazken, diğer şehirlerdeki bir grup sığınmacı daha otogara geldi.Çevik kuvvet ekipleri, hem alandan ayrılan hem de yeni gelen sığınmacıların cami avlusundaki alana girişine izin vermedi.

Suriyeli sığınmacılardan Halep'li Abdürrezzak Acuri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 gündür burada olduklarını, çeşitli ihtiyaçlarını gidermek için alandan ayrıldığını ve şimdi alana alınmadıklarını söyledi. Acuri, diğer şehirlerden yaklaşık 100 sığınmacı daha geldiğini ve bu sayının daha da artacağını belirtti. Türkiye'yi çok sevdiklerini ifade eden Acuri, "Burada Avrupa'ya gitmek için toplandık. Tek isteğimiz, Türk yetkililerin bize kolaylık sağlayıp Avrupa'ya geçmemize müsaade etmeleri" ifadesini kullandı. Gün boyu Cumhuriyet Camisi'nin dışındaki alanda bekleyen sığınmacılar gece saatlerinde havanın soğumasıyla yeniden Caminin içine ve avlusuna alındı. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ekipleri otogarda bekleyen sığınmacılara kumanya dağıtırken, polisin otogardaki güvenlik önlemleri de sürüyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...