Tgrt Haber

Siirt'te göçük altında kalanları 90 kişilik ekip aralıksız arıyor

18 Kasım 2016 23:45
Siirt'te göçük altında kalanları 90 kişilik ekip aralıksız arıyor

Siirt'in Şirvan ilçesindeki özel maden ocağında meydana gelen heyelanda göçük altında kalan işçilerin çıkarılması için çalışmalar aralıksız sürüyor. Kurtarma çalışmalarında bugün 4 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Dört ilden gelen 90 kişilik profesyonel kurtarma ekibi çalışmaları sürdürüyor. Sabaha kadar aralıksız çalışmalara devam edilecek.

Maden ocağındaki arama kurtarma faaliyetlerine katılan Erzurum Arama  Kurtarma Birlik Müdürü Zafer Özcan, yaptığı açıklamada, dün geceden bu yana  çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi. Elim göçük faciasının ardından Siirt'teki AFAD ekiplerinin olay yerine  ulaşarak ilk kazazedeyi aldığını ifade eden Özcan, şöyle konuştu:

"Akabinde AFAD Başkanlığımızın tahsis etmiş olduğu helikopterle  Erzurum, Diyarbakır, Van ve Ankara birlik müdürlüklerindeki ekipler, dün gece  olay bölgesine geldi. Geceden beri çalışmalarımız kesintisiz devam etmektedir.  Bugün itibarıyla 4 kazazedenin cansız bedenine ulaşılmıştır. Sabaha kadar ekiplerimiz çalışmalara kesintisiz devam edecektir. AFAD Başkanımız ve Siirt  Valimiz bizzat çalışmaları yönetmektedir."

Göçüğün olduğu noktada çalışmaların yoğunlaştırıldığını ve sabaha  kadar şüphelendikleri bölgelerde iş makineleriyle çalışma yürütüleceğini belirten  Özcan, üst bölgedeki sıkıntıların giderilmesinin ardından aşağı kısımlardaki  çalışmaların daha sağlıklı yapılabileceğini kaydetti.

Özcan, şunları dile getirdi:

"Hem kazazedeleri bulmak hem de buradaki ekiplerimizi en güvenli  şekilde çalıştırmayı amaçladık. Göçük altında kalan vatandaşlarımızı en kısa  zamanda çıkarabilmeyi amaçlıyoruz. Empati kuruyoruz çünkü bu göçüğün altında  kardeşimiz, babamız olabilirdi. Devletimiz bütün imkanlarıyla burada ancak zaman  veremiyoruz, 24 saattir çalışıyoruz. Bundan sonra da çalışmalarımıza aralıksız  devam edeceğiz.

En kısa sürede enkaz altındakilere ulaşmayı hedefliyoruz. Batman,  Bitlis, Siirt ve değişik illerden tahmini olarak 90 kişilik profesyonel ekip  burada çalışmalara katıldı." 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...