Tgrt Haber

Türkiye bu cinayete ağladı! Sıla Şentürk'ün neden öldürüldüğü ortaya çıktı

17 Şubat 2022 09:10 - Güncelleme : 17 Şubat 2022 15:35

Giresun'da 16 yaşındaki Sıla Şentürk'ün Hüseyin Can Gökçek tarafından boğazı kesilerek öldürülmesi, tüm Türkiye'yi ağlattı. Hasta babaannesinin komşulara haber vermesiyle ortaya çıkan acı gerçeğin ardından saplantılı eski nişanlı kurbanı olan Sıla'nın öldürülmesindeki sır perdesi de aralandı.

Giresun'da 16 yaşındaki Sıla Şentürk isimli kız çocuğu, saplantılı nişanlısı tarafından boğazı bıçakla kesilerek öldürüldü. Tüm ülkeyi hüzne boğan olay sosyal medyada kısa sürede tepki toplarken kullanıcılar, faillerin, azmettiricilerin ve Sıla'yı bu yaşta nişanlayan ailesinin cezalandırılmasını istedi. İlk ortaya çıktığında ailesinin zorla nişanlandırdığı düşünülen Sıla'nın ölümündeki sır perdesi de aralandı.

Yalı Mahallesi'nde yaşayan 16 yaşındaki Sıla Şentürk, ailesiyle kaldığı evin yatak odası kısmında boğazı kesilmiş halde bulundu. Olayla ilgili 21 yaşındaki Hüseyin Can Gökçek Giresun Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Ordu-Giresun Havalimanında, il dışına kaçmak isterken yakalanarak gözaltına alındı.

Türkiye bu cinayete ağladı! Sıla Şentürk'ün neden öldürüldüğü ortaya çıktı

5 GÜN SILA'NIN AİLESİNİN EVİNDE KALDI

Sabah'ın haberine göre, Mekatronik-CNC uzmanı olarak Ankara'da çalışan katil zanlısı Göktürk'ün Sıla Şentürk ile 2019 yılı Aralık ayında sosyal medya üzerinden tanıştığı, 2020 ve 2021 yılı Mart ayına kadar zanlının toplamda 5-6 kez Giresun'a geldiği ortaya çıktı. Sıla ile yüz yüze görüşen ve geçtiğimiz yıl Sıla'nın ailesinin ilişkilerini öğrenmeleri üzerine tanışmak amacıyla Giresun'a gelen zanlının, ailenin evinde 5 gün kaldığı öğrenildi.

BİRLİKTE TRABZON'A KAÇTILAR

Ancak Sıla'nın ailesi, Hüseyin Can Gökçek'in uygunsuz davranışlarına tepki göstererek birlikteliklerine karşı çıkınca Sıla ile Gökçek Trabzon'a kaçtı. Ailenin şikayeti üzerine Sıla ve zanlı Trabzon'da yakalanırken Hüseyin Can Gökçek'in geçen yıl Mart ayında "Çocuğun Cinsel İstismarı" suçundan tutuklanarak cezaevine konduğu ortaya çıktı.

Türkiye bu cinayete ağladı! Sıla Şentürk'ün neden öldürüldüğü ortaya çıktı

CEZAEVİNDEN ÇIKINCA BİRLİKTE KALDILAR

Hüseyin'in tutuklanması üzerine Sıla'nın mahkeme kararıyla Çocuk Koruma İlk Müdahale ve Değerlendirme Birimleri'nde (ÇOKİM) kaldığı, ailenin ve Sıla'nın talebi üzerine zanlının tutuklu olması nedeniyle 07 Nisan 2021'de Sıla'nın ailesine teslim edildiği belirlendi. Şikayetten vazgeçilmesi üzerine Hüseyin Can Gökçek'in cezaevinden çıktıktan sonra Ankara'ya gittiği, Sıla'nın ise Hüseyin'in cezaevinden çıkmasından kısa bir süre sonra Hüseyin Can Gökçek'in yanına giderek bir ay yanında kaldığı belirlendi.

AİLESİ ŞİKAYETÇİ OLUNCA NİŞAN BOZULDU

Sıla'nın ailesinin, evlendirme vaadiyle Hüseyin ve Sıla'yı ikna ederek Giresun'a getirdikleri ve aileler arasında nişan yaptıkları, bu tarihten sonra Hüseyin'in Ankara'ya döndüğü, bu zaman zarfında Sıla'nın ailesi ve Hüseyin Can Gökçek arasında kıskançlık sebebiyle tartışmalar yaşandığı, 11 Kasım 2021'de görülen Cinsel İstismar davasının duruşmasında Sıla'nın ailesinin Hüseyin Can Gökçek'ten tekrar şikâyetçi olduğu ve nişanın şikayet sonrası bozulduğu öğrenildi.

Türkiye bu cinayete ağladı! Sıla Şentürk'ün neden öldürüldüğü ortaya çıktı

"BİRLİKTELİĞİMİZ KALMADI, ŞİKAYETÇİYİM"

Sıla'nın Hüseyin'den şikayetçi olmaması ve ailesi ile birlikte kalmak istememesi üzerine, ailesi, Sıla'nın tekrar evden kaçmasından endişe etti. Ailenin talebi doğrultusunda, Savcı talimatıyla Sıla yeniden Sevgi Evlerine teslim edildi. Bu süreçte Sıla'ya Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünce danışmanlık tedbiri uygulandı.

Ancak bu esnada Sıla, 7 Aralık 2021'de dilekçe vererek Hüseyin'den şikayetçi olmak istedi. Genç kız, Hüseyin Can Gökçek ile aralarında herhangi bir birlikteliğin kalmadığını söyledi.

"NEDEN VAZGEÇMİYORSUNUZ?"

Hüseyin Can Gökçek'in geçtiğimiz ocak ayında Sıla ile Giresun'da yüz yüze görüştükleri, zanlının olaydan bir gün önce otobüs ile Ankara'dan Giresun'a geldiği, Bulancak ilçesinde otobüsten indiği ve taksi ile Sıla'nın evine gittiği öğrenildi. Sıla ile görüşen zanlı, daha sonra Turizm Uygulama Otelinde konakladı.

Olay sabahı gittiği Sıla'nın evinde Gökçek'e kapıyı Sıla açtı. Babaannesiyle birlikte olduğu evde zanlı ile mahkeme konusundan konuşan Sıla, şikayetinden vazgeçmeyeceğini söyledi. Bunun üzerine "Şikayetinizden neden vazgeçmiyorsunuz" diyerek Sıla ile tartışmaya başladı.

BIÇAĞI EVDE BIRAKIP KAÇTI

Ardından evin giriş katında bulunan mutfak kısmına giden Hüseyin Can Gökçek, bir bıçak alarak Sıla'nın bulunduğu odaya gitti. Talihsiz kız çocuğuna birden fazla bıçak darbesiyle saldıran zanlı, sonrasında olayda kullandığı bıçağı evin içerisine atarak evden kaçtı. Gökçek'in sahil kısmında taksiye binerek Bulancak ilçesini sonrasında ise Ordu –Giresun Havalimanına gittiği belirlendi. Ailenin ve Sıla'nın herhangi bir koruma kararı taleplerinin de olmadığı öğrenildi. Zanlının Emniyetteki sorgusu sürüyor.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; Giresun’da 21 yaşındaki H.C.G. tarafından öldürülen 16 yaşındaki S.Ş’ye ilişkin olarak basında yer alan haberler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur;

2020 yılında staj için kurulmuş whatsapp grubunda tanışan S.Ş. ve H.C.G.’nin aralarında duygusal yakınlık gelişmiştir. 22.03.2021 tarihinde bu ilişkinin S.Ş.’nin ailesi tarafından onaylanmaması sebebiyle S.Ş. ailesi tarafından şiddete maruz kalmıştır. Gelişen olaylar neticesinde kız çocuğu ve zanlı birlikte kaçmıştır. Ailenin şikayeti üzerine emniyet kontrol noktasında S.Ş. ve H.C.G. polis memurları tarafından yakalanmıştır.

25.03.2021 tarihinde kız çocuğu S.Ş. hakkında acil koruma kararı alınmış ve Bakanlığımıza bağlı bir kuruluşa yerleştirilmiştir. Bu süreçte H.C.G. de hakkında yapılan şikayete istinaden tutuklanmıştır.

Yapılan incelemeler sonucunda ve aile ile çocuğun ortak istekleri doğrultusunda 12.04.2021 tarihinde kız çocuğu, hakkında danışmanlık tedbiri kararı alınarak ailesi yanına dönmüştür.

11.11.2021 tarihinde, S.Ş. hakkında devam eden istismar davasında aile H.C.G.'den şikayetçi olmuş, kız çocuğu ise şikayetinden vazgeçmiştir. Sanığın mahkemeye %50 oranında engelli olduğuna dair rapor ibraz etmesi ve S.Ş.'nin şikayetini geri çekmesi üzerine H.C.G. mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere salıverilmiştir. Bunun üzerine baba, S.Ş.'nin kurum bakımına alınmasını talep etmiştir.

16.11.2021 tarihinde savcılık kararı ile kız çocuğu S.Ş. hakkında ikinci kez acil korunma kararı alınarak yeniden Bakanlığımıza bağlı bir kuruluşta korumaya alınmıştır.

İlerleyen süreçte S.Ş. yeniden H.C.G.'den şikayetçi olmuş ve ailesi yanına dönmek istemiştir. Aile de çocukları S.Ş.'yi teslim alma talebinde bulunmuştur. 07.12.2021 tarihinde danışmanlık tedbiri kararının devam etmesi kaydıyla kız çocuğu ailesi yanına dönmüştür.

20.01.2022 tarihinde danışmanlık tedbiri kapsamında yapılan en son görüşmede, çocuk veya ailesi tarafından herhangi bir risk ve tehdit durumundan bahsedilmemiş ve bu yönde bir başvuruda bulunulmamıştır.

16.02.2022 tarihinde yaşanan cinayetin ardından Bakanlığımız uzmanları, aile ile rehberlik ve psikososyal destek çalışmalarına başlamıştır.

21 yaşındaki failin tutuklu yargılandığı hukuki süreç Bakanlığımız tarafından takip edilmektedir. Caninin mümkün olan en ağır cezayı alması için davaya müdahil olunacaktır.

KATİL ZANLISI TUTUKLANDI

Katil zanlısı Hüseyin Can Gökçek, Sıla Şentürk'ü babaannesinin evinde dün bıçaklayarak öldürdükten sonra Ankara’ya kaçmak isterken polis ekipleri tarafından Giresun-Ordu Havalimanı'nda yakalandı. Giresun Emniyet Müdürlüğünde bir gece gözaltında tutulan Gökçek, bu sabah yoğun güvenlik önlemleri altında Giresun Adliyesi’ne getirildi.

10’ya yakın suçtan kaydı bulunduğu öğrenilen Gökçek, Emniyet’teki sorgusunda susma hakkını kullanırken, Cumhuriyet Savcılığı'ndaki ifadesinin ardından tutuklanma talebi ile sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...