Tgrt Haber

Bakan Soylu, Sıla Şentürk'ün katilinin nasıl yakalandığını anlattı: Kolay bir iş değil bu

17 Şubat 2022 16:29 - Güncelleme : 17 Şubat 2022 16:45
Bakan Soylu, Sıla Şentürk'ün katilinin nasıl yakalandığını anlattı: Kolay bir iş değil bu

Giresun’da 16 yaşındaki Sıla Şentürk’ün katil zanlısı Hüseyin Can Gökçek çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katilin üzerinde başkasına ait bir telefon taşıdığını ve izinin sürülmesinin çok zor olmasına rağmen ekipler tarafından yakalandığını belirtti.

Türkiye iki gündür Giresun’da eski nişanlısı tarafından katledilen 16 yaşındaki Sıla Şentürk’e ağlıyor. Ailesi tarafından nişanlandırıldığı 21 yaşında Hüseyin Can Gökçek tarafından boğazı vahşice kesildi. Küçük kız kanlar içinde yerde yaşam savaşı verirken katil zanlısı Gökçek hızla olay bölgesinden kaçtı.

Bölgeye gelen ekipler hemen zanlının yakalanması için çalışma başlattı. Katil zanlısı Gökçek, şehirden ayrılmak üzere gittiği havalimanında kıskıvrak yakalandı.

KATİL ZANLISI TUTUKLANDI

Katil zanlısı Gökçek, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye çıkarıldı. Savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Gökçek, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce ‘Çocuğu nitelikli kasten öldürme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bakan Soylu, Sıla Şentürk'ün katilinin nasıl yakalandığını anlattı: Kolay bir iş değil bu

SOYLU, NASIL YAKALANDIĞINI ANLATTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Vilayetler Evi'nde "Medya Temsilcileri ile Göç Toplantısı"nda, Hüseyin Can G. tarafından öldürülen kız çocuğu Sıla Şentürk'e ilişkin açıklamalarda bulundu.

"KOLAY BİR İŞ DEĞİL BU”

Katil zanlısı Hüseyin Can Gökçek'in yakalanmasına ilişkin konuşan Soylu, "Arkadaşlarımız başarılı şekilde, başka bir cep telefonu üzerinde olmasına rağmen faili yakaladı. Kolay bir iş değil bu. Başka birisinin cep telefonu üzerinden hemen tespit ettiler ve onu yakaladılar” ifadelerini kullandı.

Olayın üzüntü verici olduğunu belirten Soylu, "Ne olursa olsun bu tip olay olduğu zaman kendi arkadaşlarımıza, karakoldaki arkadaşlarımıza 'barışma yetkisi' vermiyoruz. Aynı zamanda bütün aile içi şiddet, kadına şiddet, bu tip meselelerde de bir tek tembihatımız var, 'Sakın kolluk olmadan bir araya gelmeyin” diyerek vatandaşlara uyarılarda bulundu.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...