Tgrt Haber

Silahların menşei şaşırtmadı! DEAŞ soslu yalan yine patladı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
02 Ekim 2023 11:24 - Güncelleme : 02 Ekim 2023 14:37
Silahların menşei şaşırtmadı! DEAŞ soslu yalan yine patladı

Başkent Ankara'yı hedef alan teröristlerin saldırıda kullandıkları roketatarın Rus üretimi, otomatik silahın ise ABD yapımı olduğu, Suriye'deki teröristlere DEAŞ ile mücadele bahanesi ile hibe edildiği belirlendi.

Türkiye dün, sabah satlerinde Ankara​'da gerçekleşen bombalı terörist saldırının şokuyla güne uyandı. TBMM'nin açılış gününde, İçişleri Bakanlığı​ Emniyet Genel Müdürlüğü kapısındaki emniyet güçlerini hedef alan 2 PKK​'lıdan biri, üzerindeki bombayı patlatarak intihar ederken, eli kanlı diğer terörist ise başından vuruldu.

İki polisimizin hafif yaralandığı olayın ardından başlatılan soruşturmada, teröristlerden birinin terör örgütü PKK üyesi olduğu belirlenirken soruşturmayı derinleştiren istihbarat birimleri, kötülük şebekesinin bağlantılarını ortaya çıkarmaya çalışıyor.

ROKETATAR RUS MALI

Soruşturma kapsamda hainlerin saldırıda kullandıkları silahlara ilişkin detaylar da ortaya çıktı. Olay yerinde ele geçirilen roketatarın Sovyetler Birliği döneminde üretilen ve Suriye'de rejime ve PKK'ya hibe edilen silahlar arasında yer alan, Rus yapımı RPO-A Shmel roketatar olduğu belirlendi. Teröristlerden diğerinin polislerimizi hedef aldığı silahın ise ABD malı COLT M4 Carbine tüfeği olduğu belirlendi.

Teröristlerin üzerinde ayrnıca ABD ve Rus yapımı birçok başka silahın da ele geçirildi bildirildi. İçişleri Bakanlığı tarafından teröristlerin beraberinde, 9 bin 700 gram RDX C-4 patlayıcı madde, 3 el bombası, bir Glock marka susturucu takılı tabanca, bir Blow marka tabanca, bir AK-47 marka uzun namlulu silah getirdikleri açıklandı.

ABD, DEAŞ BAHANESİYLE TERÖRİSTLERİ SİLAHA BOĞDU

Bu iki silah da Körfez Savaşı'nın yanı sıra  Afganistan, Irak ve Suriye'de aktif şekilde kullanıldı. Silahların birçoğu yakın dönemde, DEAŞ'la mücadele bahanesi ile PKK'lı teröristlere hibe edildi.

PKK'Yya desteğini gizlemeyen ABD, teröristlere helikopter de dahil olmak üzere silah mühimmat verirken yaşamsal destek de sağlıyor. Rusya ise daha gizli operasyonlarla silah desteği sağlayan Rusya da eli kanlı katillerin Türk güvenlik güçleri halkını hedef almasına ön ayak oluyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...