Tgrt Haber

Belediye başkanının dilekçesi Adalet Bakanlığı’nı harekete geçirdi: Silivri Cezaevi'nin ismi değişti

05 Eylül 2022 23:25 - Güncelleme : 06 Eylül 2022 03:12
Belediye başkanının dilekçesi Adalet Bakanlığı’nı harekete geçirdi: Silivri Cezaevi'nin ismi değişti

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın Silivri Cezaevi’nin isminin değiştirilmesi talebini değerlendiren Adalet Bakanlığı, cezaevinin adını Marmara Cezaevi olarak değiştirilmesini kararlaştırdı.

Sosyal medyada adına hashtagler açılan Silivri Cezaevi’nin ismi değiştiriliyor. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın ilçenin itibarına zarar verdiği gerekçesiyle Silivri Cezaevi​'nin adının değiştirilmesi için Adalet Bakanlığı​'na yaptığı başvuru değerlendirildi.

Yılmaz’ın Adalet Bakanlığı’na gönderdiği dilekçede, Silivri dendiğinde herkesin aklına cezaevinin geldiği, bu durumunda ilçenin gelişimine zarar verdiğini belirtti.

MARMARA CEZAEVİ OLARAK DEĞİŞTİRİLMESİ KARARLAŞTIRILDI

Yılmaz, Türkiye’nin 26 ilinde yapılan araştırmada, Silivri’yi ‘İstanbul’un güzel bir ilçesi’, ‘sahil’, ‘yazlıklar’ diye hatırlayanların oranının yüzde 4,1, ‘cezaevi’ şeklinde hatırlayanların oranının ise yüzde 54,6 çıktığını belirtmişti.

Yılmaz’ın tarafından yapılan başvuruyu değerlendiren Adalet Bakanlığı, Silivri Cezaevinin adının Marmara Cezaevi olarak değiştirilmesini kararlaştırdı.

'İSTANBUL BATIKAPISI' OLARAK DEĞİŞTİRİLMESİ İSTENMİŞTİ

Yılmaz, Adalet Bakanlığı’na gönderdiği dilekçede şu ifadelere yer vermişti:

İnsanlar üzerinde oluşmuş bu olumsuz algının, ilçemizin tanınması, çekim merkezi haline gelmesi ve gelişmesi açısından negatif bir etkisinin olduğu Silivri’de yaşayan herkesin ortak düşüncesidir. Hemşehrilerimizin ve değişik kurum ve STK’ların bu yöndeki düşünceleri değişik zaman ve yerlerde devlet görevlilerine, Bakanlarımıza tarafımızdan iletilmiş ve Silivri ilçemizin bu olumsuz algıdan kurtulması için cezaevin adının değiştirilmesi talep edilmiştir. Silivri kamu oyunun ortak bir talebi ve beklentisi olan Silivri Cezaevi’ni adının "İstanbul Batıkapısı" olarak değiştirilmesi hususunu bilgilerinize arz ederim."

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...