Tgrt Haber

Silopi teröristlerden temizlendi

23 Ocak 2016 14:07
Silopi teröristlerden temizlendi

Silopi'de teröristlerce yürütülen 'organize direnişin' güvenlik kuvvetlerinin başarılı operasyonları ve bölge halkının güvenlik kuvvetlerine verdiği destek ile sona erdiği bildirildi.

Bölgedeki güvenlik birimleri, 10 Ocak 2016 gecesi itibariyle Silopi’de teröristlerce yürütülen 'Organize Direniş'in', güvenlik kuvvetlerinin başarılı operasyonları, bölge halkının Güvenlik Kuvvetlerine verdiği destek ile sona erdirildiğine dikkat çekti. Bunun, "Silopi’de her şey bitti, terörist kalmadı" anlamına gelmediği vurgulanarak, "Silopi, girilmedik yer kalmayacak tarzda teröristlerden temizlendi. İstenilen her yere ulaşılabiliyor, aranıyor, taranıyor, tuzaklı mayınlar imha ediliyor, yollar düzeltiliyor, hendekler kapatılıyor. Kaçmayı başaramayıp kalan teröristler de zaman içerisinde etkisiz hale getiriliyor" denildi.Yapılan mücadele esnasında, bölgede çok sayıda El Yapımı Patlayıcı ele geçirildiğine ve imha edildiğine dikkat çeken güvenlik birimleri, ancak örgütün; terk edilmiş evlerde, sokak aralarında ve kamu binalarında birçok tuzaklama yaptığının görüldüğü vurguladı. Bu nedenle, güvenlik güçlerinin bölgedeki temizleme faaliyetlerine devam ettiği belirtilerek, halkın gerçekten muhteşem, sabırla temizliği izlediği, sayısız ihbarlara anında güvenlik kuvvetlerinin müdahale ettiği ifade edildi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...