Tgrt Haber

Son dakika! Sinan Ateş cinayetinde 2 gözaltı daha: Keşif yapan şüpheliler yakalandı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
06 Ocak 2023 18:12 - Güncelleme : 06 Ocak 2023 19:06
Son dakika! Sinan Ateş cinayetinde 2 gözaltı daha: Keşif yapan şüpheliler yakalandı

Son dakika haberi: Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında 2 şüpheli daha yakalandı. Cinayet öncesinde keşif yaptıkları belirlenen 2 kişi İstanbul'da gözaltına alındı.

30 Aralık'ta Ankara​'nın Çankaya ilçesine bağlı Çukurambar semtindeki bir binadan çıktığı sırada motosikletli 2 kişinin silahlı saldırısına uğrayarak hayatını kaybeden Eski Ülkü Ocakları Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş​'in ölümüne ilişkin soruşturmada 2 kritik isim daha yakalandı.

Cinayet öncesinde Ankara'da keşif yaptıkları tespit edilen 2 kişi, İstanbul​'da yakalanarak gözaltına alındı.

10 KİŞİ TUTUKLANDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 18 şüpheliden 10'u tutuklanarak cezaevine gönderildi. Dün emniyette ifade işlemleri tamamlanan ve tutuklanan 4 şüpheliden 2’sinin ise özel harekat polisi olduğu ortaya çıktı. Polislerin tetikçiyle beraber İstanbul'da araç kiralayıp Ankara'ya gittiği, cinayetin sonrasında da İstanbul'a geri döndükleri belirtildi.

CİNAYETİN AZMETTİRİCİSİ DE GÖZALTINDA

Öte yandan Ankara Organize Şube Müdürlüğü ekipleri, Ateş cinayeti soruşturmasıyla ilgili bir süredir İstanbul’da firari şüphelileri yakalamak için çalışma yürütüyordu.

Dün akşam saatlerinde Ateş cinayetine ilişkin aranan ve cinayetin azmettiricisi olduğu öne sürülen Doğukan Ç.'nin İstanbul Beykoz'da kaldığı bir otele polis baskın düzenledi. Polislerin geldiğini öğrenince ormanlık alana kaçmaya çalışan cinayetin bir numaralı şüphelisi kıskıvrak yakalandı. Gözaltına alınan Doğukan Ç.'nin üzerinde 2 adet de silah bulundu.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...