Tgrt Haber
CANLI ANLATIM

Sinan Ateş duruşmasında ortam gerildi! Mahkemede cep telefonu şifresi diyaloğu dikkat çekti

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
02 Temmuz 2024 09:40 - Güncelleme : 02 Temmuz 2024 17:43
Sinan Ateş duruşmasında ortam gerildi! Mahkemede cep telefonu şifresi diyaloğu dikkat çekti

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in Ankara'da uğradığı suikast sonucu öldürülmesine ilişkin yürütülen davada bugün ikinci gün. Tetikçiyi Ankara'ya getiren Muratcan Çolak ve dönemin Cinayet Büro Amiri Mustafa Ensar Aykal’ın da aralarında bulunduğu 14 sanık savunmasını yaptı. Dün gazetecileri tehdit eden Doğukan Çep'in bugün de gazetecilere öpücük yolladığı öğrenildi. Öte yandan mahkeme salonundaki polislerin harekete geçmemesi üzerine öfkelenen hakim, "Neden korkuyorsunuz? Devletin gücünü göstermekten bu kadar aciz misiniz?” ifadelerini kullandı. Mahkeme başkanı, Öktem’e henüz incelemesi yapılamayan cep telefonunun şifresini hatırlayıp hatırlamadığını sordu. Serdar Öktem hatırlamadığını söyledi. İşte Sinan Ateş davasına ilişkin yaşanan son dakika gelişmeler...

Canlı Anlatım Özeti
  • ALPER ATAY'IN SAVUNMASI
  • "CORONA YÜZÜNDEN HAFIZAMI KAYBETTİM"
  • HAKİM, POLİSLERE KIZDI
  • BU KEZ DE ÖPÜCÜK YOLLADI
  • REMZİ ÇAYIR SALONDAN ATILDI
  • MAHKEME SALONUNDA GERGİNLİK
  • 14 SANIK SAVUNMA YAPACAK
  • SİNAN ATEŞ DAVASINDA İKİNCİ GÜN
  • DURUŞMANIN İLK GÜNÜNÜNDE NE OLMUŞTU?

02.07.2024 15:00

ALPER ATAY'IN SAVUNMASI

Emre Yüksel’in savunmasının ardından 1877 Alemdağ Spor Kulübü Derneği Başkanı Alper Atay’ın savunmasına geçildi. Akay, suçlamaları reddetti, Sinan Ateş’i tanımadığını öne sürdü. Doğukan Çep’i, Ufuk Köktürk aracılığıyla tanıdığını anlatan Atay, o dönem futbolculuk yaparken zaman zaman görüştüklerini, birlikte futbol oynadıklarını öne sürdü.

Olay yaşandığında evinden çıkıp kulübün antrenmanı için stada gittiğini, daha sonra eve ve kulübün kafesine geçtiğini, sonra festivale gittiğini anlatarak, “31 Aralık’ta kendi evimdeydim, sonra çıktım. Akşam saatlerinde Doğukan Çep geldi. Oturduk, akşam saatlerine doğru, akşam saatlerinde çıkıp festival alanına geçtik. Polisler beni alınca yılbaşı gecesi festivalde olduğumuzu söyledim. Beni oraya götürdüler, Doğukan’ın oradaki otelde gözaltına alındığını söylediler. Adli kontrolle serbest bırakıldım, 40 günün sonunda Ankara’da savcılıktan çağırıldım. Kendi ayağımla karakola gittim, Ankara polisleriyle Ankara’ya gittim. Üç tane savcı vardı. Ben Doğukan Çep’in böyle bir şey yapacağını bilmiyordum. Festivale gittim, başıma bu geldi” dedi.


02.07.2024 14:30

SERDAR ÖKTEM: BENİM İSTANBUL'DA OLDUĞUM TESPİT EDİLECEKTİR

Duruşma tekrar başladı. Serdar Öktem, savunmasına davanın savcılarını suçlayarak başladı. Kendisinin, Savcı Durdu Özer ile Durmuş Ali Kaya’nın olayı başka bir camiaya yıkmak için tutuklandığını söyleyen Öktem, İstanbul’da gözaltına alındım ve Ankara’ya getirildim. Cumhuriyet savcısının bana ilk sorusu ‘MHP üyesi misin’ oldu. Ben bu camiaya üye olduğum için gurur duyuyorum, evet üyeyim dedim. Bana bu soruyu neden soruyorsunuz dedim. 'O zaman tamam bu soruyu çıkaralım' ifadelerini kullandı.

Gerçek Gündem'in aktardığına göre; gözaltına alındığına dair haberlerin çıkmasının ardından emniyete ifade vermeye gittiğini savunan Öktem şöyle devam etti:

"Sosyal medyada hakkımızda ne kadar FETÖ’cü, DHKPC’li, devlet düşmanı varsa hakkımda gözaltına alındığıma dair haberler yaptı. Bu haberler çıkınca İstanbul’dan Ankara’ya geldim. Bizim babamız devlet böyle bir istinat varsa tabi ki devlete gideceğiz. Ankara’da arkadaşlarımla otururken avukatım aradı ve emniyete çağırdı. Emniyetin ana girişine geldim ve ifade vermek istediğimi söyledim. Girişteki polis 'Cinayet Büro’yu aradığını ve gidebileceğimi hakkımda böyle bir talimatın olmadığını' kaydetti. 16 aydır ben bas bas bağırdım. Benim HTS kayıtlarımı getirin, benim İstanbul’da olduğum tespit edilecektir."

"VATAN HAİNLERİNİN SÖYLEMİYLE TUTUKLANDIM"

"Sosyal medyadaki teröristlerin vatan hainlerinin söylemleriyle içerde tutuldum” diyen Öktem, "Savcı Durdu Özer ve Durmuş Ali Kaya savcılık değil, savıcılık yaptı. Yapılacak yargılama sonucunda beraat edeceğime inancım tam. Serbest bırakılmamı ve ardından yapılacak olan yargılama sonucunda da beraatimi talep ediyorum" dedi.

"CORONA YÜZÜNDEN HAFIZAMI KAYBETTİM"

Telefonunun şifresini Emniyet’te vermediğinin hatırlatılması üzerine Öktem, "Ben 2021 yılında çok ağır bir kovid geçirdim. Kovid geçiren insanlarda hafıza kaybı olduğu için telefon şifremi hatırlayamadığımı ama isterlerse getirebileceğini söyledim. Getirebileceğim kısmını savcı ifademe geçirmedi" dedi.

Öktem, şu ifadeleri kullandı:

"Ben ülkücü olmaktan şeref duyuyorum, çocukluğumdan beri bu camianın içindeyim. Bir dönem Ükü Ocaklar Genel Başkan Yardımcılığı yaptım, İstanbul’daki işlerim nedeniyle bıraktım. Maktülle alakalı gıyaben biliyorum, ben onun döneminde görev yapmadım, yan yana gelmedik. Ne iletişimim ne tanışıklığım var."


02.07.2024 13:30

HAKİM, POLİSLERE KIZDI

Mahkeme salonundaki polislerin harekete geçmemesi üzerine öfkelenen hakim, “Emniyet amirleri neredeler buraya gelsinler. O dışarıya çıkarmayan polisler görevlerini yerine getirmediler. O polisler hakkında tutanağınızı tutun. Ben bağırarak iş yapmak zorunda değilim. Emri ben vermişim niye yerine getirmiyorsunuz. Neden korkuyorsunuz? Devletin gücünü göstermekten bu kadar aciz misiniz?” diye sordu.


02.07.2024 13:00

BU KEZ DE ÖPÜCÜK YOLLADI

Gerçek Gündem'in aktardığı bilgilere göre; dün gazetecileri baş hareketleriyle tehdit eden Çep, bugün de yaptığı hareketlerle dikkat çekti. Doğukan Çep, basın bölümüne dönerek, kafasını sallayıp “görüşeceğiz sizinle” diye bir tehditte bulundu.

Aynı şekilde Doğukan Çep duruşmaya ara verildiği sırada salondan çıkarılırken de yine basın bölümüne dönerek bu kez de öpücük yolladığı öğrenildi.


REMZİ ÇAYIR SALONDAN ATILDI

02.07.2024 12:00

Mahkeme başkanı müşteki avukatlarını salondan çıkarmak istedi. Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır salondan atıldı.


02.07.2024 11:00

MAHKEME SALONUNDA GERGİNLİK

Hakimin talimatı sonrası sanık Serdar Öktem'in savunmasını yaptığı sırada mahkeme salonu karıştı, sesler yükseldi. Müşteki avukatlar bölümünde oturan avukatlar ve siyasetçiler avukatın dışarıya çıkarılmasına engel olmaya çalıştı. Hakimin ‘sessiz olacaksan kalabilirsin’ demesi üzerine avukatlar yerine oturdu.


02.07.2024 09:15

14 SANIK SAVUNMA YAPACAK

Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davanın bugün görülecek duruşmasında; 14 sanık savunma yapacak. Sanıklar arasında dönemin Cinayet Büro Amiri Mustafa Ensar Aykal da var. Aykal’ın Ateş’in adresini verdiğine yönelik iddialar, iddianamede bulunuyor.


02.07.2024 09:00

SİNAN ATEŞ DAVASINDA İKİNCİ GÜN

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in Ankara'da öldürülmesiyle ilgili davanın ikinci oturumu bugün gerçekleştirilecek.

Sinan Ateş davasında ikinci gün! Mustafa Ensar Aykal dahil 14 kişi savunma yapacak - 1. Resim


02.07.2024 08:45

DURUŞMANIN İLK GÜNÜNÜNDE NE OLMUŞTU?

Dün, davanın 22 sanığı ilk kez hakim karşısına çıktı. Cinayetin tetikçisi ve azmettiricisinin de bulunduğu 8 sanık savunma yaptı.

Savunma yapan tetikçi Eray Özyağci, Ankara’ya siyasi cinayet için değil, Doğukan Çep’ten Ateş’i ayaklarından vurması için geldiğini belirtmişti. Özyağci, “Bir kişi, hedef gözetmeksizin ateş etmeye başladı. Ben de onlara ateş ettim. Daha sonra ‘reisi vurduk, reisi vurduk’ diye bir ses duydum" ifadelerini kullandı.

Sinan Ateş davasında ikinci gün! Mustafa Ensar Aykal dahil 14 kişi savunma yapacak - 2. Resim

Cinayetin azmettiricisi Doğukan Çep ise suçlamaları kabul edip, “Evet ben azmettirdim” dedi. Cinayetin planının kendisi tarafından yapıldığını itiraf eden Çep, “Ama amacım öldürmek değildi. Eğer ben bir suikast düzenlettirecek olsaydım, motorla yanlarından geçerken ateş ettirebilirdi.” diye konuştu.


Yer: Ankara

 

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...