Tgrt Haber

Son dakika | Sinan Ateş davasında karar açıklandı! İşte sanıklara verilen cezalar

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
02 Ekim 2024 15:04 - Güncelleme : 02 Ekim 2024 17:24

Son dakika haberi: Ankara'da sokak ortasında eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin davada sona gelindi. Mahkeme kararını açıkladı. Tetikçi Eray Özyağcı, azmettici Doğukan Çep ve diğer sanıkların cezaları belli oldu. Öte yandan karar öncesi Sinan Ateş'in ablası Selma Ateş bir kişi tarafından saldırıya uğradı. İşte detaylar...

Eski Ülkü Ocakları Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Sinan Ateş​'in öldürülmesine ilişkin davada sanıkların son sözleri alınmıştı. Tüm Türkiye'nin yakında takip ettiği Sinan Ateş davasında karar açıklandı.

İŞTE SANIKLARA VERİLEN CEZALAR...

Serdar Öktem hakkında adli kontrol talebiyle tahliye kararı verilirken dönemin Cinayet Büro Amiri Mustafa Ensar Aykal için ise tutukluluğa devam kararı verildi. İki ismin dosyası ayrılırken telefonlarının açılması beklenecek.

Tetikçi Eray Özyağcı, Vedat Balkaya, ofis önünde keşif yapan Suat Kurt, azmettici Doğukan Çep ise ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

  • Tetikçi Eray Özyağcı'ya müebbet hapis cezası (Cezada indirim yapılmadı, ağırlaştırılmış müebbet verildi)
  • Serdar Öktem adli kontrol
  • Eski MİT mensubu Çağlar Zorlu tahliye
  • Cinayet Büro Amiri Ensar Aykal'ın tutukluluğunu devamı

SİNAN ATEŞ'İN EŞİ AYŞE ATEŞ'TEN İLK AÇIKLAMA

Karar sonrası Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş açıklamalarda bulundu. Ateş, "Bugüne kadar bu cinayetten sonra toplanan deliller ışığında bir dosya oluşturuldu ama ayakçılar ve azmettiriciler olarak ikiye ayrıldı. Buradaki davada ayakçılar yargılandı. 'Bizimle alakası yok, bize iftira atıyorsunuz' diye bizi suçlayanlar, aslında kendilerine kumpas kuranların, içeride müebbet alanlar ve onları azmettirenler olduğunu anlamalıdır" ifadelerini kullandı.

Son dakika | Sinan Ateş davasında karar açıklandı! İşte sanıklara verilen cezalar - 1. Resim


DURUŞMADA YAŞANANLAR 

Dün duruşmada Ates’in öldürülmesi sonrası polis soruşturmasını yürüten Emniyet Amiri Mustafa Ensar Aykal sanık sıfatıyla ifade verdi. Aykal’ın cinayet öncesinde Sinan Ateş'in konum bilgilerini aynı zamanda sanık olan eski Ülkü Ocakları Yöneticisi Tolgahan Demirbaş’a gönderdiği iddia ediliyordu. Aykal, Demirbaş ile tanışıklığından amirlerinin de haberi olduğunu öne sürdü. Eray Özyağcı ve Doğukan Çep’in avukatları olay sırasında Sinan Ateş'in de silah kullandığını iddia etti. Ateş'in kendini öldürmüş olabileceğini öne sürdü

Sinan Ateş davasında sona gelindi! Mahkeme kararını açıklayacak - 1. Resim


SANIK AVUKATLARIN SÖZLERİNE HERKES GÜLDÜ

Kemal Kılıçdaroğlu​ duruşmayı yerinde izlemeyi sürdürdü. Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş'in yanında yer aldı. Kılıçdaroğlu sanık avukatlarının Sinan Ateş’in kendini vurmuş ya da yanındakilerce vurulmuş olabileceğine yönelik iddialarını gülümseyerek dinledi. Avukatların savunmaları sırasında duruşma savcısı da gülümsedi. Sanık avukatları da, sözlerine gülünmesine tepki gösterdi.

Sinan Ateş davasında sona gelindi! Mahkeme kararını açıklayacak - 2. Resim


SİNAN ATEŞ'İN AİLESİNE SALDIRI

Öte yandan mahkemenin kararı beklenirken bir kişi Sinan Ateş'in ablası Selma Ateş'e saldırdı. Saldırgan gözaltına alındı. Sinan Ateş'in fenalaşan annesi Saniye Ateş de hastaneye kaldırıldı.

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...