Tgrt Haber

Son dakika! Sınav sorularını çalan FETÖ'cülere operasyon: 30 gözaltı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber / İHA
11 Temmuz 2023 09:53 - Güncelleme : 11 Temmuz 2023 10:16

Son dakika haberi: Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ'nün sınav sorularını çalmasına yönelik başlatılan 2 ayrı soruşturma kapsamında, 30 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılınca yürütülmekte olan 2009, 2013 ve 2014 yıllarında yapılan Askeri Liselere Giriş Sınavı (ALS) soruşturması kapsamında, FETÖ/PDY üyeleri tarafından yazılı sınav öncesinde sınav sorularına erişilerek soruların örgüt mensuplarına dağıtıldığının tespiti üzerine, sınavda usulsüzlük gerçekleştirdiği belirlenen FETÖ/PDY mensubu 10 şüpheli hakkında, Ankara merkezli 3 ilde eş zamanlı operasyon yapılması ve gözaltı kararı verildi.

20 GÖZALTI KARARI DAHA

Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olan 2013 yılı Sermaye Piyasası Kurulu Uzman Yardımcılığı sınav soruşturması kapsamında, FETÖ/PDY üyeleri tarafından yazılı sınav öncesinde sınav sorularına erişilerek soruların örgüt mensuplarına dağıtıldığının tespiti üzerine, sınav sorularını alarak sınavda başarılı olan ve atamaları yapılan 20 şüpheli hakkında, Ankara merkezli 7 ilde eş zamanılı operasyon yapılması ve gözaltı kararı verildi.

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor...

Kaynak: TGRT Haber / İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...