Tgrt Haber

Sınırda kaçırılan astsubaydan haber alınamıyor

03 Ocak 2015 17:47
Sınırda kaçırılan astsubaydan haber alınamıyor

Kilis'te kaçakçılara müdahale sırasında Suriye tarafına geçen astsubaydan iki gündür haber alınamıyor. Bölgeye zırhlı araç sevkiyatı yapıldı.

Kilis'te güvenlik güçleri, 1 Ocak akşamı bir grup kaçakçının yasadışı yollarla Yavuzlu köyü sınır hattından Türkiye'ye girmeye çalıştığını fark etti. Güvenlik güçleri müdahale ederek kaçakçıların sınırı geçmesini engelledi. Müdahale sırasında Suriye tarafına geçen bir astsubaydan ise iki gündür haber alınamıyor. Anadolu Ajası'nın haberinde, astsubayın kimler tarafından alıkonulduğuna ilişkin soruşturma başlatıldığı da belirtildi.
Sınırda güvenlik artırıldı
Olayın ardından sınır hattına zırhlı araç sevkiyatı yapıldı. Cuma gecesi başlayan ve Cumartesi günü de aralıklarla devam eden sevkiyat kapsamında bölgeye obüs ve tanklar gönderildi. Astsubayın IŞİD tarafından kaçırıldığı iddialarının olduğunu duyuran Doğan Haber Ajansı'na göre, zırhlı araçlar astsubayın tutulduğu tahmin edilen Suriye topraklarındaki doğalgaz tesisi yakınlarındaki bölgelerde konuşlandırıldı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...