Tgrt Haber

Sınırda teröristlere set çeken yazılım

25 May 2021 13:30
Sınırda teröristlere set çeken yazılım

Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan arındırılan Tel Abyad ilçesinde, İçişleri Bakanlığı’nın başlattığı milli ve yerli parmak izi yazılım veri entegrasyonu ile daha güvenli hale geldi.

TGRT Haber muhabiri Emre Kol ve kameraman Burak Taştan sistemi Tel Abyad’a inceledi.

İçişleri Bakanlığı’nın başlattığı veri entegrasyonu sayesinde binlerce faili meçhul olay yerili yazılım ile aydınlatılmıştı.  Geliştirilen Entegrasyon Türkiye’de yaşanan terör olaylarını neredeyse sıfıra indirmiş durumda. Aynı sistem TSK’nın kontrolündeki Suriye’nin kuzeyindeki Tel Abyad ilçesinde kuruldu.

İçişleri Bakanlığı suçluların tespiti için hayati öneme sahip olan milli veri entegrasyonunu hayata geçirdi. Yapılan yazılım ile Emniyet, Nüfus ve Göç İdaresi Genel Müdürlükleri ile Jandarma Genel Komutanlığı arşivlerindeki milyonlarca parmak izi tek bir çatı da toplanıyor.

''6 AY BOYUNCA EĞİTİM ALDIK''

Parmak izlerini emniyet müdürlüğüne gönderdiğini belirten yerel olay yeri inceleme polisi Şurtalardan Abdullah Sevah, “Altı ay boyunca eğitim aldık. Her ayın 1 haftasında eğitime devam ediyoruz.” dedi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...