Tgrt Haber

Sınırın sıfır noktasında umutlu haberler bekliyorlar

14 Ekim 2017 16:29
Sınırın sıfır noktasında umutlu haberler bekliyorlar

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde sınıra sıfır noktadaki tarlalarda çalışan Suriyeliler, ülkelerinden güzel haberler gelmesini umut ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin İdlib'e yönelik intikaliyle vatanlarına  dönme umudu artan İdlibli Suriyeliler, bir yandan hayatlarını sürdürmek için  tarlalarda yevmiyeyle çalışırken bir yandan da ülkelerindeki gelişmeleri takip  ediyor.Suriye sınırındaki Kuşaklı Mahallesi'nin sınır duvarı yakınlarındaki  bir fıstık tarlasında her yaştan yaklaşık 60 Suriyeli çalışıyor.Suriyelilerden bazıları kazmalarla toprağı kazarken, ailelerine yardım  etmeye çalışan çocuk ve gençler de topraktan çıkan yer fıstıklarını kutulara  dolduruyor.

Ekim ayına rağmen yakıcı güneşin etkisinin devam ettiği kentte çalışan  Suriyeliler, gün sonunda alacakları 35 liralık yevmiyeyle evlerine ekmek götürme  peşinde koşuyor.Yaklaşık 5 yıl önce Suriye'nin İdlib kentinden kaçarak Türkiye'ye  gelen 21 yaşındaki Hamso Ahmed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, annesi babası  ve 3 kardeşiyle tarlada çalıştıklarını söyledi.Her zaman iş bulamadıklarını belirten Ahmed, "5 yıldır vatanımdan  uzaktayız. Ailemin yarısı orada kaldı. Geçimimizi devam ettirmek için çalışmak  zorundayız. Köyümüzü, yakınlarımızı çok özledik. Türk askerinin İdlib'e girmesi  bizi çok heyecanlandırdı. İnşallah ölümler biter ve bir an önce ülkemize  döneriz." diye konuştu.

Yaklaşık 3 yıldır Türkiye'de olan İdlibli Hatte Muhammed de TSK'nın  İdlib'e girmesinin ardından Suriye'deki gelişmeleri öğrenmek için sürekli  ülkelerindeki yakınlarıyla görüştüklerini anlattı. Vatanlarından bir gün bile ayrı kalmak istemediklerini söyleyen  Muhammed, "Vatandan, arkadaşlardan ayrı kalmak çok zor. Burada tarlalarda çalışarak yaşam mücadelesi veriyoruz. Artık evimizde, köyümüzde yaşamak istiyoruz." dedi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...