Tgrt Haber

Şirinevler’deki patlamada kasıt izi: Doğal gaz borusu kesildi!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
05 Ekim 2023 17:19 - Güncelleme : 05 Ekim 2023 20:13

Bahçelievler'de meydana gelen ve 3 kişinin hayatını kaybettiği doğal gaz patlaması sonrası binada oluşan tahribat havadan görüntülendi. 45 yıllık olduğu öğrenilen binada ekiplerin incelemesi sonucu doğal gaz borusunun kesildiği tespit edildi.

BahçelievlerŞirinevler​ 7. Sokak üzerinde dün saat 15.00 sıralarında meydana gelen ve ilk belirlemelere göre doğal gaz kaynaklı olduğu öğrenilen patlamada Özgür Çoban, Ömer Özdemir ve Ahmet Bal hayatını kaybetmiş, 3 kişi de yaralanmıştı. İtfaiye ekiplerinin çalışmalarının bitmesinin ardından binanın bulunduğu caddede belediye ekipleri de çalışmalarını tamamladı.

KASIT İZİ ORTAYA ÇIKTI

Tedbir amaçlı boşaltılan 45 yıllık binada patlama​ sonrası çevrede oluşan tahribat dron ile havadan görüntülendi. Görüntülerde binanın en üst katındaki patlama sonrası eşyaların etrafa yayıldığı, molozların çevredeki binalara zarar verdiği görülüyor. TGRT Haber muhabirinin aktardığına göre, ekiplerin incelemesi sonucu binada doğal gaz borusunun kesildiği belirlendi.

Şirinevler'deki patlamada 3 kişi hayatını kaybetmişti.

RAPOR: FLEKSİ HORTUMU KOPUK

Rapora göre; dairede yapılan incelemede elektrik şalterinin açık olduğu, tesisatta elektrik kaynaklı yanmaya rastlamadığına yer verildi. Doğal gaz vanasının açık pozisyonda, bu vanaya bağlı fleksi hortumunun kopuk olduğuna yer verilen raporda, patlamaya bağlı basıncın etkisiyle dairenin beden duvarlarının yıkılarak bina dahilinde ve cadde üzerindeki yapılarda ağır tahribat oluşturduğuna yer verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...