Tgrt Haber

Son dakika! Şırnak'ta askeri mühimmat deposunda patlama

03 Ağustos 2022 15:40 - Güncelleme : 03 Ağustos 2022 17:15

Son dakika haberi: Şırnak'ta bir askeri mühimmat deposunda patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre iki asker ellerinden yaralandı. Meydana gelen patlama ise cep telefonu kamerasıyla saniye saniye görüntülendi.

Şırnak​'ta Çakırsöğüt Jandarma Tugay Komutanlığındaki mühimmat​ deposunda sayım, bakım ve kontrol işlemleri sırasında büyük bir patlama​ meydana geldi. Olayda aydınlatma mühimmatının patladığı aktarılırken yürekleri ağza getiren olayda 2 asker ellerinden yaralandı. 

Patlamadan sonra bölgeye toplumsal olaylara müdahale araçları geldi. TOMA'nın müdahalesi sonrası patlamadan sonra çıkan yangın​ kısa sürede kontrol altına alındı.

PERSONELİN DİKATSİZLİĞİ SONUCU...

Şırnak Valisi Osman Bilgin, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, İl Jandarma Komutanı Murat Bozkurt ve İl Emniyet Müdürü Celal Dalman olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Vali Bilgin, burada gazetecilere yaptığı açıklamada askeri birlikteki depoların sayım ve kontrolü esnasında DM-16 aydınlatma mühimmatının personelin dikkatsizliği sonucu ateş alıp patladığını ve yangın çıktığını belirtti.

Son dakika! Şırnak'ta askeri mühimmat deposunda patlama

80 PERSONEL YANGINA MÜDAHALE ETTİ

Ellerinden yaralı 2 personelin bulunduğunu aktaran Vali Bilgin, “Herhangi bir can kaybımız yok. Yangın kontrol altına alındı. Vatandaşlar ve personel zarar görmeden yangın söndürüldü. Şu anda hafif orman yangınları söz konusu. Bu, patlama nedeniyle mühimmatın sıçraması sonucu meydana geldi. Bu yangınlar da kontrol altına alındı. Hem merkez hem Cizre Belediyesi hem de Emniyet Müdürlüğümüz ve Jandarma Komutanlığımıza bağlı toplumsal olaylara müdahale araçları ile yangına müdahale ettik. Toplam 22 yangın söndürme aracı ve 80 personelle yangına müdahale ettik. Öncelikle birliğimize, sonra da Şırnak halkımıza geçmiş olsun. Hepimize geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

Son dakika! Şırnak'ta askeri mühimmat deposunda patlama

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...