Tgrt Haber

Şırnak'ta kaçakçılık ve terör operasyonu: 107 şüpheli gözaltında

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
13 Haziran 2023 10:03 - Güncelleme : 13 Haziran 2023 10:03
Şırnak'ta kaçakçılık ve terör operasyonu: 107 şüpheli gözaltında

Şırnak'ta yürütülen kaçakçılık operasyonunda yüklü miktarda uyuşturucu madde, silah, sigara, tütün ve cep telefonu ele geçirildi. Operasyon kapsamında 2'si terör79 şüpheli gözaltına alındı.

Şırnak​ kent merkezi ve 6 ilçesinde kaçakçılıkoperasyonu düzenlendi. Türkiye’ye kaçak yollarla getirildiği tespit edilen çok sayıda malzeme ele geçirildi. Operasyonlarda, 79 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.

Kolluk kuvvetleri tarafından Şırnak ve Habur Sınır Kapısında yapılan operasyonlarda, 1 kilo 403 gram metamfetamin​, 2,08 gram eroin​, 84 gram esrar, 4 kilogram suç unsuru olabileceği değerlendirilen uyuşturucu​ ve uyarıcı madde, 1 adet tabanca,1 adet şarjör, 5 adet fişek bin 15 paket sigara, 177 adet elektronik emtia, 46 adet cep telefonu, 16 adet cep telefonu aksesuarı, 88,4 kilo nargile tütünü ele geçirildi.

Yapılan operasyonlarda 61 kişi kaçakçılık, 15 kişi asayiş, 1 şüpheli kayıp şahıs, 2 şüpheli ise terör suçundan olmak üzere toplam 79 şüpheli gözaltına alındı.

Şırnak'ta kaçakçılık ve terör operasyonu: 107 şüpheli gözaltında

TERÖR OPERASYONUNDA 28 GÖZALTI

Öte yandan Şırnak Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından PKK/KCK, FETÖ/PDY terör örgütlerine yönelik de operasyon başlatıldı. Kent merkezi ve ilçelerinde FETÖ ve PKK/KCK silahlı terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik il genelinde operasyon düzenlendi.

Yapılan operasyonda toplam 28 şüpheli gözaltına alındı. 1 şüpheli sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı. 3 şüpheli ifadelerinin ardından, 3 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 3 şüpheli ise ilgili il ve birimine teslim edildi. 18 şüphelinin gözaltı işlemleri devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...