Tgrt Haber

Son dakika! Şırnak'ta PKK'ya SİHA destekli operasyon: 2 terörist etkisiz hale getirildi

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
10 Ağustos 2023 14:53 - Güncelleme : 10 Ağustos 2023 15:36

Son dakika haberi: Şırnak'ın Beytüşşebap kırsalında düzenlenen operasyonda 2 PKK'lı terörist silahlarıyla beraber etkisiz hale getirildi. SİHA destekli operasyonun görüntülerini paylaşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak" mesajını verdi.

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit operasyonunda 6 askerimizin şehit olduğu hain saldırıya Türk askeri misliyle karşılık veriyor. Yurt içi ve sınır ötesini adeta ablukaya alan güvenlik güçleri, terör hedeflerini yerle bir ediyor.

Son olarak Şırnak​'ın Beytüşşebap​ ilçesi kırsalında Şehit Jandarma Er Yusuf Aktan Operasyonu düzenlendi. Operasyon sonucu 2 PKK​'lı terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyona ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Şehitlerin kanının yerde kalmayacağını söyleyen Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı:

OPERASYONUN GÖRÜNTÜLERİNİ PAYLAŞTI

"Şırnak İl Jandarma Komutanlığımızca yapılan istihbarat çalışması sonucunda; Van Jandarma Asayiş Kolordu ve Şırnak Jandarma Bölge Komutanlıklarımızın sevk ve idaresinde, Şırnak İl Jandarma ve Beytüşşebap Jandarma Komando Alay Komutanlıkları tarafından, Hava Kuvvetleri Komutanlığı uçakları, Atak Taarruz Helikopterleri ve J-SİHA desteğinde Beytüşşebap kırsalında JOPER, JÖH, Jandarma Komando ve Güvenlik Korucusu Timlerinin katılımı ile Şehit Jandarma Er Yusuf Aktan operasyonu düzenlendi.

Operasyon sonucunda 2 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi. Operasyonu düzenleyen kahramanlarımızı tebrik ediyorum. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz devam edecek."

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1689604073484423168

HAİNLERE DARBE ÜSTÜNE DARBE

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Pençe-Kilit Operasyonu​ bölgesindeki temizlik çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bakanlık kaynakları; Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil, son bir haftada 53 teröristin etkisiz hâle getirildiğini duyurdu. Böylece bu yıl içinde  etkisiz hale getirilen terörist sayısı 995’e, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise 38 bin 338’e ulaşmış oldu.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...