Tgrt Haber

Sis engeli Davutoğlu'nun seyahat programını değiştirdi

28 Aralık 2015 21:57
Sis engeli Davutoğlu'nun seyahat programını değiştirdi

Başbakan Davutoğlu'nun Sırbistan programı için Türkiye'den yola çıkan başbakanlık helikopterleri sis nedeniyle Belgrad'a inemedi.

Sırbistan ziyareti sürdüren Başbakan Ahmet Davutoğlu en önemli temaslarını MüslümanBoşnakların çoğunlukta yaşadığı Sancak Bölgesindeki Novi Pazar'a yapacak. Başbakanın yarın öğle saatlerinde Belgrad'dan Novi Pazar'a helikopterle geçmesi planlandı.  Bu neden Başbakanlığa ait iki helikopter Türkiye'den yola çıktı. Ancak helikopterler Belgrad'da etkili olan yoğun sis nedeniyle Sırbistan'ın başkentine inemedi. Helikopterler Sırbistan'ın Niş şehrine iniş yaptı.
 
SİS ÜÇLÜ BULUŞMAYI DA ENGELLEDİ
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu yarın Belgrad'da Bosna Hersek Başbakanı Denis Zvizdic ve Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuciç ile bir araya gelip birlikte Novi Pazar'a geçecekti. Ancak Bosna Başbakanı Zvizdic de sis engeline takıldığı için karayoluyla Novi Pazar'a geçecek.
 
NOVİ PAZAR'DA BULUŞACAK
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu yarın Sabah Belgrad'dan uçakla Niş şehrine geçecek. Davutoğlu burada bekleyen helikopterle Novi Pazar'a hareket edecek. Başbakan Davutoğlu'na Sırp Başbakanı Vuciç de eşlik edecek. 3 Başbakan planlandığı gibi Belgrad'da buluşup Novi Pazar'a gitmek yerine, bu şehirde buluşup bir araya gelecek.  
 
MİRSAD TÜRKCAN EMİNA SANDAL'IN MEMLEKETİ
 
Sırbistan'ın Novi Pazar şehri Türkiye'ye yakınlığıyla biliniyor. Boşnak Müslümanların çoğunlukta olduğu şehir Milli Basketbolcu Mirsad Türkcan ve Mustafa Sandal'ın eşi Emina Sandal'ın memleketi olarak tanınıyor.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...