Tgrt Haber

Sivas'ta sağanak yağış sele neden oldu: 20 ev sular altında kaldı

Editör: Murat Makas / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
28 Ağustos 2024 22:52 - Güncelleme : 28 Ağustos 2024 22:52

Sivas’ın Ulaş ilçesinde yoğun yağışlar sonucu 20 ev ve ahır sular altında kaldı. AFAD ekipleri bölgede su boşaltma ve tahliye çalışmaları başlattı. Ev ve ahırlarda maddi hasarlar oluştu.

Sivas’ın Ulaş​ ilçesinde yoğun yağışların ardından dereler taştı. 20 ev ve birçok ahır sular altında kalınca AFAD​ ekipleri köyde çalışma başlattı. Ulaş Belediyesi İtfaiyesi ekipleri ve Sivas​ İl Özel İdaresi'ne ait iş makineleri, su boşaltma ve tahliye çalışmalarını sürdürüyor.

Sular altında kalan evlerden kurtulanlar eşyalarını kurtarmak için harekete geçti. Ev ve ahırlarda ağır maddi hasar oluştu. Selden dolayı yaralanan ve telef hayvan olmadığı bildirildi.

Sivas'ta sağanak yağış sele neden oldu: 20 ev sular altında kaldı - 1. Resim

''KAMYON GELSE ONU DA GÖTÜRÜRDÜ''

Yağmurun ardından oluşan sele çocuklarıyla birlikte evde yakalanan Behiye Muhit, "Bir anda oldu. Ben kapıyı kapatmasam sel​ bizi götürürdü. Ben çocuklarımı aldım çıkayım dedim, kapının önüne çıktım. Karşıdan dalga halinde gelince, çocuklarımı içeri alıp kapıyı kapatmaya çalıştım ama kapatamadım. Kocaman bir tomruk geldi, tomruk içeri girse bizi öldürürdü. Gücümün yettiği yere kadar tuttum. İçeride kızlarımla beraber 4 kişiydik. Eşim dışarıda biz içeride kaldık. Metrelerce yükseklikte bir dalgaydı. Ben anlatamam. Eğer kamyon gelse kamyonu da götürürdü” dedi.

Sivas'ta sağanak yağış sele neden oldu: 20 ev sular altında kaldı - 2. Resim

SEL BÖLGESİNDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Sel sırasında koyunlarını yaylıma çıkardığını söyleyen Sami Yıldız adlı vatandaş ise, “Havanın gelişinden selin geleceğini tahmin ettim. Eve geldiğimizde malum durumu gördük. Traktörümüzün römorkunu, tırnağını, çayır bıçağını götürdü. Ağıllarımızı su bastı. Koyunlarımızdan üşüyen oldu, hasta olan olacak. Ne kadar zayiat olur onu sabah göreceğiz” ifadelerine yer verdi.

Bölgede ekiplerin çalışmaları sürüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...