Tgrt Haber

Siyanürlü toprak Fırat Nehri'ne mi aktı? Cumhurbaşkanlığı iddialara son noktayı koydu

Editör: Şule Altınel / Kaynak: Anadolu Ajansı
14 Şubat 2024 01:41 - Güncelleme : 14 Şubat 2024 01:44
Siyanürlü toprak Fırat Nehri'ne mi aktı? Cumhurbaşkanlığı iddialara son noktayı koydu

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Erzincan'da bir altın madeninin alanında meydana gelen toprak kayması sonucu siyanürlü toprak Fırat Nehri'ne aktı" iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

Erzincan​'ın İliç​ ilçesindeki altın madeni​ sahasında meydana gelen heyelanda 9 işçi toprak altında kaldı. İşçilerin kurtarılması için çalışmalar sürerken, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden siyanür iddialarına ilişkin açıklama geldi.

Merkezden yapılan açıklamada, Erzincan'da meydana gelen toprak kaymasının ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekiplerince toprağın Fırat Nehri'ne ulaşmasının engellenmesi amacıyla Sabırlı Deresi'nin Fırat Nehri'ne ulaştığı menfezin kapaklarının kapatıldığına dikkat çekildi.

'İDDİALAR DOĞRU DEĞİL'

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sosyal medyada paylaşılan bazı görüntülerle ilgili, 'Erzincan'da bir altın madeninin alanında meydana gelen toprak kayması​ sonucu siyanürlü toprak Fırat Nehri'ne aktı' iddiası doğru değildir. İddiaya konu görüntüler, Fırat Nehri ya da herhangi bir baraja değil, Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan altın madeninin atık havuzuna aittir."

Toprak kaymasının ardından nehre herhangi bir malzemenin ulaşması veya karışmasının söz konusu olmadığı belirtilen açıklamada, "Bölgede meydana gelen toprak kaymasının, maden alanındaki atık havuzu ile herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır." ifadelerine yer verildi.

https://twitter.com/dmmiletisim/status/1757519331708096651

Siyanürlü toprak Fırat Nehri'ne mi aktı? Cumhurbaşkanlığı'ndan iddialara cevap geldi - 1. Resim

GÖÇÜK ALTINDA KAÇ İŞÇİ VAR?

Öte yandan, “Erzincan’da göçük altında kalan madencilerin sayısı resmi rakamın beş katı” iddiası da yalanlandı. Merkezden yapılan açıklamada, "Erzincan İliç’teki altın madeni alanında yaşanan toprak kaymasının ardından yapılan sayımda, maden sahasında çalışan 667 işçiden 9'una henüz ulaşılamamıştır. Kayıp işçilerle ilgili arama-kurtarma çalışmaları titizlikle devam etmektedir." İfadeleri kullanıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...