Tgrt Haber

Selam Tevhid soruşturmasında firari FETÖ'cü eski komiser yakalandı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
19 Haziran 2023 13:48 - Güncelleme : 19 Haziran 2023 14:00

Binlerce kişinin yasa dışı olarak dinlendiği FETÖ'nün 'Selam Tevhid' soruşturması kapsamında hakkında kesinleşmiş hapis kararı bulunan eski komiser, İstanbul'da yürütülen operasyonla yakalandı.

İstanbul'da FETÖ'nün sözde 'Selam Tevhid' soruşturması kapsamında kritik bir isim yakalandı. Hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari FETÖ'cü eski komiser gözaltına alındı.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ üyesi firari şüphelilerin yakalanması için çalışma yürüttü. Ekipler, 15 Haziran'da Silivri'de düzenledikleri operasyonda, 2010-2013 yılları arasındaİstanbul Emniyet Müdürlüğü​ bünyesinde komiser olarak görev alan ve FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle meslekten ihraç edilen İlyas T'yi yakaladı.

Selam Tevhid soruşturmasında firari FETÖ'cü eski komiser yakalandı

FETÖ'nün talimatıyla yasa dışı dinleme yapan eski komiser İlyas T. yakalandı.

SİYASETÇİLERİ, GAZETECİLERİ YASA DIŞI DİNLEDİ

Aralarında siyasetçiler, üst düzey kamu görevlileri, gazeteci ve akademisyenlerin bulunduğu çok sayıda kişinin usulsüz olarak dinlendiği FETÖ'nün "Selam Tevhid" soruşturmasında görev alan İlyas T'nin, "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "özel hayatın gizliliğini ihlal etmek" suçlarından toplam 12 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu öğrenildi.

Ayrıca "hukuka aykırı olarak kişisel verileri elde etmek" suçundan da aranan hükümlü, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
İhsan Başerli 19 Haziran 2023 15:21

Seçim akabinde FETÖ avı başlamış anlaşılan

Sonraki Haber Yükleniyor...