Tgrt Haber

Skandalın üstüne toprak attılar! Kazaya yol açan doğal gaz çukuruna sabah operasyonu 

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İHA
14 Temmuz 2023 16:04 - Güncelleme : 14 Temmuz 2023 16:14
Skandalın üstüne toprak attılar! Kazaya yol açan doğal gaz çukuruna sabah operasyonu 

Manisa’da 14 gün kapatılmayan bir buçuk metrelik doğal gaz çukuruna motosikletiyle düşen genç kız yüzünü yere çarparak ağır yaralandı. Kazanın ertesi sabahı çukurun alelacele kapatılması mahalleliyi çileden çıkarttı.

Manisa’nın Kula​ ilçesinde ihmalden kaynaklı bir motosiklek kazası kadının hayatını kararttı. İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, olay 10 Temmuz Pazartesi günü saat 23.30 sıralarında Zaferiye Mahallesi 149 Sokak ile 150 Sokağın kesiştiği noktada meydana geldi.

Kullandığı motosikletle doğal gaz çukuruna düşen kadının durumu ağır.

YÜZÜ PARÇALANDI

Elektrikli bisikletiyle misafirlikten dönerken aydınlatmaların da yanmadığı sokak üzerinde yaklaşık bir buçuk metre derinliğindeki çukuru fark etmeyen Sema D., kontrolden çıkan elektrikli bisikleti ile çukura düştü. Elektrikli bisikletin üzerine devrildiği genç kız, yüz kısmını yere çarparak ağır yaralandı. Dudak, burun, diş ve elmacık kemiklerinde oluşan kırıklar sebebiyle ilk tedavisin yapıldığı Kula Devlet Hastanesi’nden Salihli Devlet Hastanesi’ne sevk edilen genç kız, buradan da Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik Cerrahisi bölümüne sevk edildi. Burun kısmındaki kırıklar sebebiyle nefes almakta zorlanan, diş ve dudak kısımlarındaki yaralar sebebiyle de beslenme konusunda oldukça zorluk çeken genç kızın ailesi, yaklaşık 14 gündür açık bırakılan çukur​ sebebiyle şikâyetçi olacaklarını ifade etti.

İHMALİN DELİLİNİ YOK ETME ÇABASI

Öte yandan, genç kızın talihsiz bir kaza geçirerek ağır yaralanmasına neden olan yaklaşık bir buçuk metre derinliğindeki çukurun, bölgedeki doğal gaz hattı döşeme çalışmaları için kazıldığı, borularının döşenmesine rağmen yaklaşık 14 gündür açık bırakıldığı öğrenildi. Mahalleli vatandaşların da tepki gösterdiği açık çukur, gece saatlerinde meydana gelen kazanın hemen ertesi günü sabah saatlerinde kapatılınca öfke tavan yaptı. 

Vatandaşlar kaza sonrası çukurun apar topar kapatılmasına tepki gösterdi.

Mahalleli vatandaşlar olarak kazanın hemen ertesi günü çukurun kapatılmasından dolayı tepkili olduklarını vurgulayan mahalle sakini Şükrü Saruhanoğlu, “Kazanın yaşandığı çukur yaklaşık 14 gün açık kaldı. Gelen giden buradan geçemez oldu. O kadar söyledik ama benim kapının önünü de kazdılar, su borusunu patlattılar 4 gün açık kaldı. Bu bariyerleri koyuyorlar fakat dikkatsiz koyuyorlar, yere yatırmışlar. Kızımız da misafirlikten gelirken karanlıkta demiri son anda fark etmesine rağmen çukurun içine düşüyor. Ertesi gün hastaneye götürüyorlar kızımızı, ilk operasyon bitiyor, geldiklerinde çukuru kapanmış olarak görüyorlar. Böyle iş yapılmaz” şeklinde konuştu.

 

Kaynak: İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...