Tgrt Haber

Soğan pahalı diyen Kılıçdaroğlu'na Amasyalı pazarcıdan cevap: Kilosu 15 liradan gönderiyorum

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
12 Nisan 2023 13:20 - Güncelleme : 12 Nisan 2023 13:46

Soğan ve patates fiyatları üzerinden hükümeti eleştiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na Amasyalı bir pazarcıdan cevap geldi. Kılıçdaroğlu’na soğan göndereceğini söyleyen pazarcı, "3 kilo soğanın 90 lira değil, 45 lira olduğunu buradan bildirmek istiyorum” dedi.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yayınladığı videoda, kendisinin seçimi kazanamaması halinde kuru soğanın kilogram fiyatının 90 lira olacağını öne sürmüştü. Amasya​ Pazarcılar Derneği Başkanı olan iktisat fakültesi kamu yönetimi mezunu Tolga Güven, CHP liderinin bu söylemine cevap niteliğinde bir harekete kalkıştı.

"3 KİLO 90 DEĞİL 45 LİRA"

Ramazan ayının birlik, beraberlik ve paylaşım ayı olduğunu söyleyen Güven, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan​ ve özellikle CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na buradan soğan​ göndermek istiyorum. 3 kilo soğanın 90 lira değil, 45 lira olduğunu buradan bildirmek istiyorum” dedi.

"KILIÇDAROĞLU'NA YANLIŞ BİLGİLER GİTTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Millet İttifakı'nın adayı Kılıçdaroğlu’nun evinin mutfağından 'Soğan' notuyla paylaştığı videodaki açıklamalarının yanıltıcı olduğunu söyleyen Güven, “Soğan üreticisi ve satıcısı olarak Kemal Kılıçdaroğlu’na yanlış bilgiler gittiğini düşünüyorum. Soğan üretiminin ana kalesi Amasya ve Ankara Polatlı’dır. Soğan fiyatlarındaki ana sebeplerden biri dolu yağışıydı. Diğeri soğanda mantar hastalığının görülmesi. Üçüncü sebepte bunlara bağlı olarak rekoltenin düşük olması. Bunlar maliyet hesaplamasını artırdı. Bu durumun ne iktidarla ne muhalefetle ilgisi yok. Müşterilerimizin de bunu bilmesi lazım. Neredeyse bizi terörist ilan ettiler” diye konuştu.

KİRİŞÇİ: TURFANDA DÖNEMİ GİTSİN GÖRSÜN

Öte yandan dün TGRT Haber canlı yayınına katılan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, soğan fiyatları ile ilgili video çeken Kılıçdaroğlu’na cevap vermişti. Kirişçi “Ara dönem fiyatları baz alınmamalı. Bazı bölgelerde turfanda dönemi başladı başlayacak. O zaman Kılıçdaroğlu soğanı gidip görsün” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
halil berke12 Nisan 2023 14:46

memleketimi sogana domatese satmam

Sonraki Haber Yükleniyor...