Tgrt Haber

Görenin yüreğini burkan kış hazırlığı: 600 mezar kazıldı

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
22 Kasım 2023 11:39 - Güncelleme : 22 Kasım 2023 12:21

Türkiye’de kış aylarında en soğuk kentlerin başında gelen Erzurum'da mezar kazma işlemi kara kış gelmeden yapıldı. Kentte 600 mezar kazıldı.

Türkiye’nin doğusunda kar yağışının ardından soğuk hava​ etkili oluyor. Kış aylarında donan toprak nedeniyle cenaze işlemlerinde zorlukların yaşandığı Erzurum​'da, iş makineleri yardımıyla yüzlerce mezar​ yeri açıldı.

KIŞIN TOPRAK DONUYOR

Yoğun kar yağışının yaşandığı ve hava sıcaklıklarının sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü kentte, toprağın donması nedeniyle oldukça zorlaşan mezar kazma işlemi, sonbahar mevsiminde kış hazırlıkları kapsamında yapılıyor.

600 MEZAR AÇILDI

Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü, kent merkezinde bulunan Asri ve Abdurrahman Gazi mezarlıklarında iş makinesi desteğiyle 600 mezar yeri açtı. Belediye personelinin de görev yaptığı çalışmalarda, karla kaplı mezarlıklar ile yeni açılan mezar yerleri dronla görüntülendi.

Erzurum'da kış öncesi yüzlerce mezar kazıldı.

KAR YERİNİ SOĞUĞA BIRAKTI

Erzurum, Ardahan, Ağrı, Tunceli ve Kars'ta iki gündür aralıklarla yağan karın ardından soğuk hava etkili oluyor. Soğuk havanın etkisiyle Erzurum'da yol ve kaldırımlarda buzlanma meydana geldi, araçların camları buzla kaplandı.

Yollardaki buzlanma nedeniyle sürücüler zor koşullarda araç sürmeye çalışıyor. Karayolları, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin, sorumluluk bölgelerinde karla mücadele çalışması devam ediyor.

KAR KALINLIĞI 55 SANTİMETREYE ÇIKTI

Palandöken Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 55 santimetre ölçüldü. Ardahan'da merkezinde soğuk hava buzlanmaya neden oldu, yüksek kesimlerde kar etkisini gösteriyor.

ÇOCUKLAR KARIN TADINI ÇIKARDI

Dağlar ve köylerin karla kaplandığı Ağrı'da da soğuk hava etkili oluyor. Ağrı Dağı’nın beyaza büründüğü kentte, Diyadin ilçesinde öğrenciler okul bahçesinde kar topu oynadı. Tunceli'de etkisini sürdüren soğuk hava nedeniyle park halindeki araçların camları buz tuttu. Bitkilerin de kırağıyla kaplandığı kentte, bazı ana caddeler ve sokaklarda buzlanma oluştu.

Kars'ta da dondurucu soğuklar etkili oluyor. Kars-Iğdır kara yolunda buzlanma meydana geldi. Bazı sürücüler ilerlemekte güçlük çekti, tırlar yolda kaldı. Sarıkamış ilçesinde soğuk hava nedeniyle bitkiler, ağaçlar kırağı ile kaplandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...