Tgrt Haber

İzmir’de 'şok evleri'ne polis baskını: 70 kaçak göçmen yakalandı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
13 Ocak 2023 22:15 - Güncelleme : 13 Ocak 2023 22:43

İzmir’in Konak, Karabağlar ve Bornova ilçelerinde polis ekipleri kaçak göçmenlerin saklandığı 'şok evleri'ne baskın düzenledi. 9 ayrı adrese düzenlenen operasyonlarda, 70 kaçak göçmen ile 7 organizatör yakalandı.

Türkiye'nin dört bir yanında polis​ ekipler, kaçak göçmenlere göz açtırmıyor. Kaçak göçmenler saklandıkları 'şok evleri'nde yakalanarak sınır dışı ediliyor. İzmir​'de Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, yapmış olduğu saha çalışmaları çerçevesinde Konak​, Karabağlar​ ve Bornova ilçelerinde kaçak göçmenlerin geçici süreyle kaldıkları “şok evleri”ni tespit etti

9 ADRESE OPERASYON

Ekipler tarafından 9 ayı adrese yönelik düzenlenen operasyonlarda: 70 kaçak göçmen ile organizatör olduğu belirlenen 7 şüpheli de yakalandı. Aramalarda 25 adet can yeleği ve 10 adet şambrel de ele geçirildi. Düzensiz göçmenler işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

Öte yandan, yakalanan 7 şüpheliye toplamda 499 bin lira idari para cezası ve TCK 79. madde uyarınca adli işlem yapıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...