Tgrt Haber

Soma'da ölü sayısı 205'e yükseldi

14 May 2014 12:24
Soma'da ölü sayısı 205'e yükseldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu saat itibarıyla bir yandan tahliyelerin devam ettiğini ancak 205 işçinin vefat ettiğini söyledi.

Bu sayının artmasından endişeli olduklarını kaydeden Yıldız, "İlerleyen saatler bu sayının artmasıyla da sonuçlanabilir. Yaralılardan özellikle ağır yaralıların rahatladığını, kurtulduğunu görüyoruz ve bugün AFAD ekibimiz özellikli bir koordinasyon merkezinde hangi hastanelerde hangi yaralı kardeşimizin kaldığına dair açıklamalarda bulunacak" diye konuştu.

Ülke genelinde 3 günlük yas ilan edildiğini hatırlatan Yıldız, şöyle konuştu:

"Bayraklar, gerek yurt içimde gerekse yurt dışında yarıya indirilecek. Cuma hutbesinde de maden kazasıyla alakalı hutbede inşallah irat edilecek. Sayın başbakanımızın bu konuda bir iradesi ve tavsiyesi oluştu. Çünkü bu sıkıntı ve acı beklediğimizin üzerinde oldu ve Türkiye'de şu ana kadar yaşanmış en yüksek işçi kaybımızla sonuçlanan bir kazaya doğru gidiyoruz. O açıdan gerek otopsi raporlarının tamamlanması, sabaha kadar yaptığı çalışmalarımızla beraber şu anda 7 tane işçi kardeşimizin cenazesini ailelerine teslim ettik. Bu sayı gittikçe artacak, öğleye kadar daha da artacak. Bir yandan otopsileri yerinde yapılıyor. Adli tıp kurumundan farklı illerden uzman ve teknikerler geldiler, bütün bu işlemelerin hızlandırılması için uğraşıyoruz."

Yıldız, BDP, MHP ve CHP milletvekillerinin taziyelerde bulunduğunu, kendilerinin de karşılıklı taziyelerini sunduğunu bildirdi. Milletvekillerine işçilerin hatıratına gösterdiği nezaketten dolayı teşekkür eden Yıldız, "Asıl amacımız kamouyunu doğru bilgilendirmek ve olabildiğince şeffaf olarak burada olanları sizlerle paylaşmak. Çünkü ben biliyorum ki Edirne'den Kars'a, Sinop'tan Hatay'a varıncaya kadar bütün vatandaşlarımızın kalbi burada atıyor, bu acıyı hep birlikte paylaşıyorlar. ister iktidar, ister muhalefeti bunun ayrımı olmaz" şeklinde konuştu.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...