Tgrt Haber

Soma'daki maden faciasına ilişkin hükümetten ilk açıklama

13 May 2014 19:08
Soma'daki maden faciasına ilişkin hükümetten ilk açıklama

Manisa’nın Soma ilçesindeki maden faciasının ardından bölgeye hareket eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Önemli bir kaza yaşandı. Şehit olan madenci kardeşlerim var” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, maden faciasının meydana geldiği Manisa’ya hareket etmeden önce havaalanında açıklamalarda bulundu. Trafo patlamasının ardından ocakta yangın çıktığını belirten Yıldız, “Önemli olduğuna inandığımız bir kaza yaşandı. Ümit ediyorum ki, büyük sıkıntı çıkmaz. Şehit olan madenci kardeşlerim var” dedi. Ölü ve yaralı sayısıyla ilgili şu anda net bir bilgi verilemeyeceğini dile getiren Yıldız, “İlk etapta işçi kardeşlerimize ulaşmamız lazım. Şu anda verilecek rakamlar yanıltıcı olur. Tek elden bilgi vereceğiz, kamuoyuyla paylaşacağız" dedi. Kurtarma ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Yıldız, ocağa temiz hava verilmeye başlandığını kaydetti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla bölgeye gittiğini ifade eden Yıldız, “Sayın Başbakanımızı bilgilendireceğim” diye konuştu.
BAKAN ALA: 100 DEN FAZLA İŞÇİ GÖÇÜK ALTINDA
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Manisa'daki maden kazasıyla ilgili, "100'den fazla işçimizin göçük altında. Umarım çalışmalarımız sonuç verir ve arzu ettiğimiz sonuca ulaşırız" dedi. İçişleri Bakanı Efkan Ala, İstanbul'da katıldığı bir toplantıda Manisa'nın Soma ilçesindeki bir maden ocağında meydana gelen göçük olayına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Ala, "Manisa Soma maden ocağında göçük meydana geldi. 100'den fazla işçimizin göçük altında. Umarım çalışmalarımız kısa sürede sonuç verir ve arzu ettiğimiz sonuca ulaşırız" dedi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...