Tgrt Haber

Somali Cumhurbaşkanı'ndan Göçer ailesine telefon: Türk adaletine güvenimiz tam 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
18 Aralık 2023 20:20 - Güncelleme : 18 Aralık 2023 21:09

Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud’un kurye Yunus Emre Göçer’e çarparak ölümüne neden olduğu kazadan günler sonra Göçer ailesine Somoli Cumhurbaşkanı'ndan taziye telefonu geldi. Somali Cumhurbaşkanı Hasan Sheikh Mahmut, "Türkiye adaletine ve Türk adalet sistemine güvenimiz tamdır, saygımız da sonsuzdur. Baba olarak duygularımı iletmek istiyorum" dedi. 

İstanbul Fatih'te Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud, resmi bir araçla motosikletli kurye Yunus Emre Göçer’e çarpmış, ağır yaralanan Göçer tüm müdahalelere rağmen kutarılamayarak 5 günlük yaşam mücadelesi sona ermişti. Feci kazanın ardından Mohamud polis merkezinde ifadesi alınarak serbest bırakılmış, daha sonra yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmıştı.

Göçer’in hayatını kaybetmesi üzerine şüpheli hakkında ‘taksirle ölüme neden olma’ suçundan yakalama kararı çıkarılmıştı ancak şüpheli Mohamud'un 2 Aralık’ta Türkiye’den kaçtığı tespit edilmişti. Bu süreçten sonra kurye Göçer'in ölümü ve yaşanan olaylar Türkiye'nin gündemine oturmuştu.

SOMALİ CUMHURBAŞKANI​'NDAN TAZİYE TELEFONU 

Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne neden olan Muhammed Hasan Sheikh Muhammed'in babası Somali Cumhurbaşkanı Hasan Sheikh Mahmut, Yunus Emre Göçer'in eşi Öznur Göçer'i arayarak taziyelerini iletti. 

Somali Savunma Bakanı Muhammed Nur'un aracılığı ile kazadan sonra ailecek durumdan üzüntü duyduklarını ileten Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmut, "Ben sadece bir baba olarak size duygularımı, başsağlığı dileklerimi iletmek istedim" dedi. 

"Ben Somali Cumhurbaşkanıyım, Muhammed Hasan'ın babasıyım. Acınızı paylaşıyorum, başsağlığı diliyorum" diyen Mahmud şunları söyledi: 

Bütün kalbimiz sizlerle bunu bilmenizi istiyorum. Türkiye adaletine ve Türk adalet sistemine güvenimiz tamdır, saygımız da sonsuzdur. Her şey gerektiği gibi devam edecektir, bütün süreçler, bütün prosedürler. Ben sadece bir baba olarak size duygularımı, başsağlığı dileklerimi iletmek istedim. Ayrıca eşim de aynı duygularla ve aynı dileklerle dileklerini size iletmek istedi. Benim arama sebebim budur. Allah rahmet eylesin diyoruz ve onun için dua ettiğimizi bilmenizi istiyoruz.

Taziye mesajını dinleyen Yunus Emre Göçer'in eşi Öznur Göçer ise yaşanan diyalogdan sonra sadece 'teşekkür ederim' dedi. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...