Tgrt Haber

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun olay yeri fotoğrafı ortaya çıktı! 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
11 Aralık 2023 21:05 - Güncelleme : 11 Aralık 2023 21:17

Yenikapı'da aracıyla çarptığı motokurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne yol açan Somali cumhurbaşkanının oğlu Hassan Sheikh Mohamud'un kaza sonrası olay yerinde olduğu ana ilişkin fotoğraf ortaya çıktı. Kazadan sonra yurt dışına çıkan zanlının yalan beyan verdiği ortaya çıkmıştı. 

Somali Cumhurbaşkanı​ Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud’un oğlu Hassan Sheikh Mohamud’un trafikte motokurye Yunus Emre Göçer’e çarpıp ölümüne neden olduğu kazaya ilişkin detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Kaza sonrası adli kontrol yurt dışına kaçtığı öğrenilen Hassan Sheikh Mohamud’un olay yerinde fotoğrafı ortaya çıktı. 

Bu arada Mohammed Hassan Shekh Mohamud'in kazanın sonrası olay yerinde çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı.

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun olay yeri fotoğrafı ortaya çıktı! 

Göçer'in eşi Öznur Göçer yaşadıkları süreci anlattı:

"2 çocuğum var. Kızım 15 yaşında, oğlum 8 yaşında. Otizmli kendisi. Yağız'ın hep yanındayım. Desteğim olmasa zaten hiçbir şekilde tek başına bir iş yapamıyor. Onu okuldan aldım. Tam rehabiliteye gidecektik. Telefon geldi bana. Dediler ki  'Hemen acil gelmeniz gerekiyor.' Arayanlar arkadaş grubu yani tanıdıkları. Ve hiçbir şekilde bana emniyet ulaşmadı zaten. Hemen gelmeniz gerekiyor dediler. Ben de normal bir motor kazası zannettim. Çünkü günlük oluyordu yani ufak tefek.

"BİRİ TELEFON AÇTI"

Siz alın gelin, çünkü Yağız'ı bırakacak kimsem yok dedim. Dilinden anlayan da kimse yok. Dediler ki 'Hayır gelmen gerekiyor. Çünkü kulağından kan gelmiş.' Zaten ben orada bittim. Ondan sonra ağabeyim geldi beni aldı götürdüler. Kapıda 1000 kişilik bir grup vardı, motorculardan yer yoktu zaten. İçeri girdiğimde eşimin ayaklarını görünce zaten ben oraya bir yığılmışım. Adam vuruyor. Kaskı fırlatıyor. Tekrar üstünden bir daha eziyor geçiyor. Ve gidiyor fren izi yok hiçbir şekilde. Gidiyor tekrar olay yerine geliyor. 250 metre sonra geliyor. Orada kime telefon açıyorsa açıyor. Bu olay da kapanıyor.

"KASKI YOK DEDİLER' AMA İNANMADIM" 

"Önce kaskı yok dediler. Tabii ki ben buna inanmadım. Markette bile kask kullanan bir adam. Evin içine kadar. Çünkü interkom olduğu için direkt telefon kaska bağlanıyordu. Yani kaskını çıkarması için bir neden yoktu Emre'nin. Ona inanmadım. Ondan sonra dediler ki  'Sağda durmuş telefonla konuşuyor.'  İnterkomu var. Telefonla konuşması mümkün değil. Zaten iş üstünde, Kadıköy'den bir paket alarak gidiyor. Ben hiçbirine inanmadım.

Sonra dediler ki, 'Kaldırıma vuruyor. Kaldırımdan sekiyor bilerek aracın altına atlıyor.' dediler. Bu da bir intihardır yani. Hem arkadaş gruplarında böyle anladık hem de böyle söylenildi. Bir baktık oraya. Orada bir kaldırım bile yok. Makinelere bağlı yaşadı 6 gün. Hani bir kurtarma olur mu diye. Hastane de yardımcı oldu. Ama 7 saat kırmızı alanda bekledi. Yerimiz hiç yok dediler. Yarım saat sonra bizi hemen aşağıya aldılar. Günlük bir 10, 15 saniye,  görme şansımız oldu. Ve ben hep bir umutla bekledim. Morgda bile ben hala inanamadım. Bu adam ölemez dedim. O kadar mutlu bir adam ki. Kaskı yoktu, telefonu vardı. Telefonla konuşuyordu gibi şeylere inanmadım. Öyle bir insan değildi. Profesyonel bir sürücü çünkü. Birçok ehliyeti var. Uçak dahil her şeyi kullanıyor.

ZANLI YALAN İFADE VERMİŞTİ 

Kanal D Haber'in servis ettiği habere göre Hassan Shekh Mohamud emniyette, kazanın görüntüleri ile çelişen ifadeler kullanmış. Polise verdiği ifadeden sonra Türkiye’den kaçan Mohamud'un, Göçer’in sinyal vermeden sağa dönmeye çalıştığını ve kendisinin de frene bastığını ifade ettiği belirlendi.

Mohamud'un, "Bir anda sinyal vermeden frene bastı. Sağa dönüş yaptı. Kaskı bulunmuyordu. Frene bastım ancak duramadım" dediği öğrenildi.

Kaza anının kamera görüntülerinde ise Göçer'in kendi şeridinde gittiği Mohamud'un ise frene basmayıp hızını kesmediği görülüyordu.

Ayrıca Göçer'i dönüşü olmayan yolda dönmeye çalışmakla Mohamud'un ifadesinin aksine Göçer'in dönüş de yapmadığı görülürken, bilirkişinin de hazırladığı raporda Mohamud’un kusurlu olduğu beyanını verdiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

30 Kasım'da İstanbul​'da Kennedy Caddesi Aksaray istikametinde bir motosiklete Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud’un kullandığı Somali Konsolosluğuna ait bir aracın çarpması sonucu motosiklet sürücüsü Yunus Emre Göçer hayatını kaybetmişti.

Ancak gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud yurt dışına firar etmişti

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...