Tgrt Haber

Somali'den sonra Yemen... Eski Bakan'ın oğlu Beyoğlu'nda 2 kişiye çarptı! Yaşlı kadın ağır yaralı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
11 Aralık 2023 09:41 - Güncelleme : 11 Aralık 2023 10:10

Ölümlü kazaya sebebiyet verdikten sonra Türkiye'den kaçtığı ortaya çıkan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu ile ilgili tartışmalar sürerken İstanbul Beyoğlu'nda benzer bir olay yaşandı. Yemen Eski Savunma Bakanı'nın oğlu Musaeed Hussein'ın aracıyla çarptığı iki kişiden 71 yaşındaki kadın ağır yaralandı. Kaza anı, güvenlik kamerasına yansıdı

Türkiye, bir haftadır Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud’un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud’un karıştığı ölümlü trafik kazasınırn ardından yurt dışına kaçmasını konuşurken benzer bir olay da İstanbul​'un Beyoğlu​ semtinde yaşandı. 

Yemen​ eski Ulaştırma Bakan'ının oğlu, babasını hastaneye götürdüğü esnada 69 yaşındaki kadına çarptı. Kaza anı kameralara yansırken, yere savrularak ağır yaralanan kadın yoğun bakımda tedavi altına alındı.

TAİHLİSİZ KADIN BAŞINI YERE ÇARPTI

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığına göre kaza, dün saat 12.30 sıralarında Beyoğlu Kalyoncu Kulluğu Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Yemen eski Ulaştırma Bakan'ı Ahmed Musa’aed Husseın Haidrah (77) hasta olduğu için tedavi amaçlı olarak oğlu Musaeed Ahmed Musaeed Hussein (27) ile birlikte Türkiye’ye geldi. Eski Bakan ve oğlu cadde üzerinde hastaneye seyrettiği esnada yolun karşısına geçmek isteyen Pakize Özer’e (69) çarptı. Kaza sonucu yere savrulan Özer, başını yere çarparak ağır yaralandı. 

Kazanın ardından olay yerine gelen sağlık ekipleri, ağır yaralı Pakize Özer’i yaptıkları ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Ameliyatın ardıdan yoğun bakıma alınan kadının hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi.

BABASINI TEDAVİYE GETİRMİŞ

Öte yandan olayla ilgili çalışma başlatan polis ekipleri, Musaeed Ahmed Musaeed Hussein’i gözaltına aldı. Araç içerisinde yolcu olarak bulunan eski Yemen Ulaştırma Bakanı​ ifadesinde, hasta olduğu için tedavi amacıyla araç sürücüsü oğlu ile birlikte Türkiye’ye geldiğini belirtti. Eski Bakan'ın emniyetteki işlemlerin ardından konsolosluk çalışanı ile polis merkezinden ayrıldığı öğrenildi.

GÜN YURT DIŞI YASAĞI

Diğer yandan emniyette ifadesi alınarak “taksirle yaralama” suçundan adli işlemi yapılan Hussein, nöbetçi savcılığın talimatıyla aynı gün adliyeye sevk edildi. Savcılık tarafından “yurtdışına çıkış yasağı” ve “adli kontrol” talebiyle aynı gün mahkemeye sevk edilen Hussein, yurtdışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

ŞEYH MAHMUD'DAKİ HATA YAPILMADI

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud’un karıştığı trafik kazası​ sonrası ise ifadesi alınan zanlı serbest bırakılmış, daha sonra yapılan soruşturmada Mahmud'un yurt dışına kaçtığı ortaya çıkmıştı. Çarptığı motokurye Yunus Emre Göçer’in ölümüne sebep olan Mahmud'un polis tutanağında ‘motokurye hatalı gösterildiği’ için serbest bırakıldığı iddia edilmişti. 

Kaza ile ilgili olay yeri incelemesi ve ilk kusur değerlendirmesini yapan polis memurları hakkında adli soruşturma başlatılmıştı.

 

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...