Tgrt Haber

Son 8 saat... Gazzeli doktor bebekler için tüm dünyaya seslendi: Yalvarıyoruz

Editör: Şule Altınel / Kaynak: Anadolu Ajansı
21 Ekim 2023 12:49 - Güncelleme : 21 Ekim 2023 13:01
Son 8 saat... Gazzeli doktor bebekler için tüm dünyaya seslendi: Yalvarıyoruz

İsrail'in Gazze'ye saldırıları sürerken hayatını kaybeden vatandaşların sayısı da artıyor. Gazze Şifa Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Fadia Malhis, bebekler için ilaçların bittiğini belirterek son 8 saatin kaldığını vurguladı. Malhis, 'Yalvarıyoruz' diyerek acil yardım çağrısında bulundu.

İsrail, 7 Ekim'den bu yana abluka altındaki Gazze​'yi bombalamaya devam ediyor. Hayatını kaybedenlerin yüzde 60'ı kadın ve çocuk olurken, hastanelerdeki dram her geçen gün artıyor. Yenidoğan ünitelerindeki kuvözlerde kalan bebekler için ise gerekli olan yakıt tükenmek üzere...

ERKEN DOĞUMLAR ARTTI

FilistinGazze​ Şifa Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Fadia Malhis, savaş​ sebebiyle erken doğumların arttığını aktardı.

"YAKIT GELMEZSE BEBEKLER ÖLECEK"

Akaryakıt gelmezse bebeklerin öleceğini vurgulayan Malhis, "Bu bebekler kuvözlerde, bize kalan yakıt yetmeyecek, bu bölüm güneş panelleriyle çalışıyor ama güneş her zaman yok. Bu kuvözlerin çalışması için elektrik gerekli, bu bebeklerin ısınması lazım. Bu bebekler ısınmazsa soğuktan ötürü ölecek. Bebekler ısı kaybı yaşayınca hipotermiden ölecekler" dedi.

Yenidoğan bebekler için gerekli ilaçların bittiğini vurgulayan Malhis, ilaçlar temin edilmezse bebeklerin cenazelerinin çıkacağını aktardı.

Son 8 saat... Gazzeli doktor bebekler için tüm dünyaya seslendi: Yalvarıyoruz

"YALVARIYORUZ KURTARIN"

Yenidoğan yoğun bakımdaki bebeklerin cihazlara bağımlı ve riskli sınıfta olduklarını aktaran Malhis, şunları kaydetti:

"Elektrik 8 saat sonra bitmiş olacak ve bu bebekler ölecek. Temiz su bile yok. Bu bebekler zavallı, birkaç saat sonra ölecek, yalvarıyoruz bu bebekleri kurtarın. Ne temiz su var ne ısınma var ne mama var. Bu bebeklerin hepsi ölecek. Yardım acil bir şekilde gelmezse bebekler ölecek."

Kaynak: Anadolu Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...