Tgrt Haber

Son dakika! 248. saattin umudu: 17 yaşındaki genç kız 11. günde kurtarıldı

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
16 Şubat 2023 12:16 - Güncelleme : 16 Şubat 2023 16:43

Son dakika haberi: Kahramanmaraş depreminin 11. gününde Atabey Apartmanı'ndan 17 yaşındaki Aleyna Ölmez enkaz altından madencilerin domuzdamı yöntemiyle kurtarıldı. Aleyna yapılan ilk tedavinin ardından ambulans uçakla Ankara'ya sevk edildi.

Türkiye Kahramanmaraş​'ta yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremle derinden sarsıldı. Günlerdir durmaksızın devam eden arama kurtarma çalışmalarıyla kurtarılan her can umut oldu. 

Deprem​ felaketinin 11. gününde umudun merkezi bu sefer Kahramanmaraş oldu. Atabey Apartmanı'nda enkaz altında kalan 17 yaşındaki Aleyna Ölmez, depremin 248'inci saatinde sağ çıkarıldı. Ekipler, 17 yaşındaki Aleyna Ölmez'in kardeşi Miraç'ı kurtarmak için de çalışmaları hızlandırdı.

Son dakika! 248. saattin umudu: 17 yaşındaki genç kız 11. günde kurtarıldı

248. SAATTE UMUTLANDIRAN SES ALEYNA'DAN GELDİ

Ümitlerin tükendiği anda, ekipler iş makinesi ile çalışma yaptıkları esnada maden işçileri, AFAD ve Sakarya Büyükşehir İtfaiyesi ekipleri Atabey Apartmanı’nda bir ses duydular. JAK ekiplerinin de katıldığı arama çalışması sonrası 17 yaşındaki Aleyna Ölmez’e sağ olarak ulaşıldı. Madencilerin 'Domuz bağı' yöntemiyle ulaştıkları Aleyna Ölmez, UMKE ekipleri tarafından ambulansla hastaneye sevk edildi.

Son dakika! 248. saattin umudu: 17 yaşındaki genç kız 11. günde kurtarıldı

BÜYÜK SEVİNÇ

248. saatte yani depremin 11. gününde kurtarılan Aleyna bölgedeki arama kurtarma ekiplerine de büyük sevinç yaşattı.

Son dakika! 248. saattin umudu: 17 yaşındaki genç kız 11. günde kurtarıldı

Aleyna'nın aileside mutluluğunu askerimize, AFAD görevlilerine ve madencilere sarılarak gösterdi, ekiplere teşekkür etti. Aleyna’nın teyzesi Güler Duman, “11 gündür bizi yalnız bırakmadılar. Bunların sayesinde yeğenim kurtuldu. Gece gündüz buradalar. Allah onlardan razı olsun” dedi.

Son dakika! 248. saattin umudu: 17 yaşındaki genç kız 11. günde kurtarıldıBu müthiş operasyon sonrası enkaz alanında sevinç yumağı oluşturuldu

Kuzeni Feyzullah Çelik de bir kuzeninin daha enkaz altında olduğunu, onun da çıkarılmasını ümit ettiklerini kaydetti.

Madenci ise kendisine yöneltilen övgüler üzerine, “Beni katmayın. Biz hepimiz buradayız. Biz çalışmaya devam edelim. Allah’tan ümit kesilmez” sözleriyle mutevaziliğini gözler önüne serdi.

"BU SEVİNÇ HER ŞEYE BEDEL..."

Genç kızımızı kurtaran kahramanlar o anları şöyle anlattı:

"Çok mutluyuz. Özellikle madenci kardeşlerimize teşekkür ederiz. Onlar işi biliyor. Çok mutluyuz gururluyuz. Kaç gün kaç saat geçti kurtardık. Tepki veriyor ve konuşuyor. Biz görevimize devam edeceğiz. Bu sevinç her şeye bedel…"

Son dakika! 248. saattin umudu: 17 yaşındaki genç kız 11. günde kurtarıldı

"KENDİ KENDİME VAKİT GEÇİRMEYE ÇALIŞTIM"

Ambulansla Kahramanmaraş Havalimanı'na götürülen ve hava ambulansıyla Ankara'ya sevk edilen Aleyna Ölmez, "İyiyim, kendi kendime vakit geçirmeye çalıştım" diye konuştu.

Son dakika! 248. saattin umudu: 17 yaşındaki genç kız 11. günde kurtarıldı

ÇOK İNANILMAZ BİR OLAY

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Dilber, Ölmez'in sağlık durumuna ilişkin şu bilgileri verdi:

"Çok inanılmaz bir olay. 248 saat sonra, 11. günde geldi. Vücut fonksiyonlarını çok bozulmadan yaşaması, böbrek fonksiyonlarının bozulmaması bizi şaşırttı. İnanılmaz bir şey. Sağlık durumu çok iyi. İlk geldiğinde 'Aleyna nasılsın?' dedim, 'Hocam çok iyiyim' dedi. Her geçen saat daha iyi oluyor. Çok daha iyi. Şimdi, Ankara'ya gönderiyoruz. Biraz travma var tabii. Travmanın etkileri nedeniyle biraz bu ortamdan uzaklaştırmak da gerekiyor. Vücudunda çok önemli bir kırığı yok. Beyin fonksiyonları iyi. Bütün organları iyi durumda. Daha iyi bir ortama çekmek istiyoruz onu"

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE SON DURUM

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Tekin karpuzcu 16 Şubat 2023 22:26

Evim depremden dolayı ağır hasarlı çıktı ben ne yapmalıyım saygılarımla

Sonraki Haber Yükleniyor...