Tgrt Haber

Son dakika | Adana'da korkutan deprem!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: tgrthaber.com
27 Ekim 2024 20:13 - Güncelleme : 27 Ekim 2024 22:09

Son dakika haberi: Adana'da 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Adana merkez ve ilçeleri başta olmak üzere çevre illerde de kısa süreli korku ve paniğe neden oldu. AFAD ve Kandilli depremle ilgili ilk verileri paylaştı...

Son dakika haberine göre, Adana​'da korkutan bir deprem​ meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) depremin merkez üssünün Kozan ilçesi olduğunu paylaştı. Depremin ardından 3.1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. 

Son dakika | Adana'da korkutan deprem! - 1. Resim

AFAD​, gelişmeleri takip ettiklerini paylaştı. AFAD Başkanlığından yapılan açıklamada, "Adana ilimizin Kozan ilçesinde saat 20.07’de meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki #deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız." denildi.

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Kozan merkezli 5 büyüklüğündeki depremin ardından yaptığı açıklamada herhangi bir olumsuzluğun olmadığını söyledi.

Son dakika | Adana'da korkutan deprem! - 2. Resim

Adana'nın Kozan ilçesinde saat 20.07’de meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem, Adana il merkezi ve çevre illerde hissedildi. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kozan ilçemiz merkezli 5.0 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşmiş olup, an itibarı ile tespit edilen olumsuz bir durum yoktur. Geçmiş olsun Kozan, Allah beterinden korusun" dedi.

20.07'de meydana gelen deprem kısa süreli korku ve paniğe neden oldu. Deprem çevre yerleşim yerlerinden de hissedildi.

KANDİLLİ: DEPREMİN MERKEZ ÜSSÜ KOZAN

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli​ Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü merkez üssü Kozan ilçesi olan depremin yerin 5 kilometre altında kaydedildiğini bildirdi.

Son dakika | Adana'da korkutan deprem! - 2. Resim


BAKAN YERLİKAYA: OLUMSUZ DURUM YOK!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremle ilgili olumsuz bir durum bulunmadığını bildirdi. Yerlikaya, "Adana’nın Kozan ilçesinde 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir.  Çevre illerden de hissedilmiştir. AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına derhal başladı. An itibarıyla herhangi olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." ifadelerini kullandı. 

ÇELİK: TÜM EKİPLER SAHADA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, tüm ekiplerin sahada olduğunu belirtti. Çelik, "Adana Kozan’da 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Tüm kurumlarımızın ekipleri sahada. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." ifadelerine yer verdi. 

KAMERALARA YANSIDI

Depremin ardından vatandaşlar sokaklara döküldü. Depremde yaşanan panik ise kameralara yansıdı.  Özcan Çağlar adlı vatandaş, “Şiddetli hissettik depremi. 10-15 saniye sallandık. Annemizi ziyarete gelmiştik. 6 Şubat depremleri kadar şiddetli değildi ama bu deprem de şiddetliydi. Allah bir daha yaşatmasın” dedi. Arif Görür ise, “Depremin ardından vatandaşlar sokağa indi. Biz yürüyüş yapıyorduk ama vatandaşların sokağa döküldüğünü gördük. Hepimize çok geçmiş olsun” diye konuştu.

Son dakika | Adana'da korkutan deprem! - 4. Resim


ERSOY: BUNUN PEŞİNDEN BÜYÜK BİR DEPREM GELECEKTİR DİYEMEYİZ

TGRT Haber'de canlı yayına bağlanan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, depremin birkaç ilde birden hissedildiğini belirterek, "Bu büyüklüğüne rağmen deprem yıkıcı değil. Bu deprem artçı bir deprem değil. Bu deprem 2023 depremlerinin ikincisi olan 7.6 büyüklüğündeki depremle Kozan arasındaki fayzonlar üzerinde meydana gelen depremlerden birisi. Dışarı çıkmanın faydası "korkumu üzerinden atayım" diye faydası var. Bunun peşinden büyük bir deprem gelecektir diye konuşmak büyük bir yanlış olur. Bu artçı değilse bunun peşinden daha küçük depremler gelecek. Bu bölgede 6'nın üzerinde olabilecek depremler var. Yıkıcı olabilir. Söylentilere inanmamak lazım. AFAD, bakanlık, valilik açıklamalarına uyalım." dedi.

Son dakika | Adana'da korkutan deprem! - 5. Resim

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Adana’da meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem sonrası ulaşım ve haberleşmede herhangi bir sorun tespit edilmediğini açıkladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, sosyal paylaşım sitesi X hesabından yaptığı paylaşımda, “Adana’da 5 büyüklüğünde meydana gelen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili kurumlarımızın saha tarama çalışmaları devam ediyor. Şu ana kadar ulaşım ve haberleşmeye dair herhangi bir sorun tespit edilmemiştir. Rabbim her türlü afetten memleketimizi korusun” dedi.

GÖRÜR: STRES YÜKLENDİ

Deprem Uzmanı Naci Görür ise sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Minnetli-Kozan/Adana’da 5,0 deprem oldu. Minnetli Göksun-Yakapınar fay zonunda. Bu zon 6 Şubatta deprem üreten Çardak Fayı ile ilişkide, yani DAF’ın Adana Havzası’ndaki devamı. DAF 6 Şubat depremlerinde stres yüklendi, depremler olabilir demiştik. DEPREM DİRENÇLİ ADANA’yı kurun!"

SON DEPREMLER...

AFAD​ ve Kandilli​ tarafından yayımlanan listede İstanbul​, Bursa, Yalova, Elazığ, Bolu, Alanya, Afyonkarahisar, Düzce, Muğla, Kayseri, Tokat, Bingöl, Kahramanmaraş, Hatay, Adana, İzmir, Manisa, Malatya ve birçok ile ait son dakika deprem​ bilgileri yer alıyor.

KANDİLLİ SON DEPREMLER

AFAD SON DEPREMLER 

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...