Tgrt Haber

Son dakika | Adnan Tanrıverdi hayatını kaybetti

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
04 Ağustos 2024 13:19 - Güncelleme : 04 Ağustos 2024 14:31
Son dakika | Adnan Tanrıverdi hayatını kaybetti

Son dakika haberi: SADAT kurucusu olan ve Cumhurbaşkanlığı Danışmanlığı da yapan eski asker Adnan Tanrıverdi hayatını kaybetti.

Uluslararası Savunma Danışmanlığı (SADAT) kurucusu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın eski başdanışmanı Adnan Tanrıverdi hayatını kaybetti.

Tanrıverdi, aynı zamanda Erdoğan'ın eski başdanışmanıydı. Cenazesi 5 Ağustos Pazartesi günü (yarın) ikindi namazından sonra Eyüpsultan Camii'nde kılınacak cenaze namazıyla toprağa verilecek. 

2016'DA İSTİFA ETMİŞTİ

Tanrıverdi, Ağustos 2016'da Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevine atanmış ve Ocak 2020'de bu görevden istifa etmişti.

KILIÇDAROĞLU KAPISINA GİTMİŞTİ

2022 yılında, dönemin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu​, SADAT'ın İstanbul Beylikdüzü'ndeki merkezine gitmiş, ancak içeri alınmamıştı. Kılıçdaroğlu, seçim güvenliği konusundaki endişelerini dile getirerek, Türkiye'ye milyonlarca Suriyelinin gelmesinde en büyük sorumluluğun SADAT'a ait olduğunu iddia etmişti. Bunun üzerine SADAT, Kılıçdaroğlu'na dava açmış ve mahkeme, Kılıçdaroğlu'nun suçlu bulunarak 30 bin lira tazminat ödemesine karar vermişti.

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...