Tgrt Haber

Son dakika | AFAD'dan 9 il için şiddetli yağış uyarısı! Sel riski devam ediyor

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: tgrthaber.com, İhlas Haber Ajansı
25 Ağustos 2024 12:38 - Güncelleme : 25 Ağustos 2024 14:43

Son dakika haberi: Şiddetli yağış sonrası çok sayıda il sel baskınlarıyla boğuşurken AFAD 6 il için yeniden hava durumu konusunda uyarı verdi. Bu illere sonrasında 3 il daha eklendi.. arasında yer alan Kayseri'den de acı haber geldi. İşte detaylar 

Şiddetli yağış​ ülke genelinde birçok kentte etkili olurken AFAD​ (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) 6 il için daha yeni hava durumu uyarısı yaptı. Açıklamada Sivas, Yozgat, Kayseri, Malatya, Tokat ve Amasya Valiliklerine "Meteorolojik uyarı"  yazısı gönderildi. Açıklamada ani sel​, su baskını​, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı tedbir alınması gerektiği iletildi. Yazıda şiddetli yağış ve sel riski çerçevesinde; yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgili birimlerin uyarılması istendi. Bu illere daha sonra Samsun, Sinop ve Ordu da eklendi. Böylece alarm verilen il sayısı 9'a yükselmiş oldu.

VALİLİKLERE ÖNEMLİ MESAJ

Bu doğrultuda "İletişim kanallarının açık tutulması, ihtiyaç duyulabilecek araç, iş makinesi ve personel planlamasının hazır bulundurulması, teyakkuza geçilerek gerekli tedbirlerin alınması, müdahale planlamasının yapılması, müdahale birimlerinin hazır halde bekletilmesi ve yapılan faaliyetler hakkında Başkanlığımıza bilgi verilmesi gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

Son dakika | AFAD'dan 6 il için şiddetli yağış uyarısı! Sel riski devam ediyor - 1. Resim

SAMSUN'DA 1065 KİŞİ KURTARILDI

AFAD Samsun için yaptığı açıklamada ise jandarma, emniyet, sağlık, itfaiye ekipleri ve sivil toplum kuruluşları ile ortak yürütülen çalışmalar sonucu mahsur kalan 1065 vatandaşın kurtarılarak güvenli alanlara tahliye edildiği ifade edildi.

Açıklamada kentteki vatandaşlardan ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması istendi.

Son dakika | AFAD'dan 6 il için şiddetli yağış uyarısı! Sel riski devam ediyor - 2. Resim

KAYSERİ'DE KAYIP VATANDAŞ ÖLÜ BULUNDU

Öte yandan, şiddetli yağış nedeniyle su taşkınları ve sel baskınları ile boğuşan kentlerimizden Kayseri'den acı haber geldi.  Bünyan ilçesinde sel sularına kapıldıktan sonra kaybolan Muhittin Saraç'ın ölü olarak bulunduğu öğrenildi.

Kaynak: tgrthaber.com, İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...