Tgrt Haber

Son dakika | Adana'dan sonra Akdeniz'de de peş peşe şiddetli depremler

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
07 Ağustos 2024 11:43 - Güncelleme : 07 Ağustos 2024 12:42
Son dakika | Adana'dan sonra Akdeniz'de de peş peşe şiddetli depremler

Son dakika haberi: Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamaya göre; Akdeniz'de Girit Adası açıklarında 5,2 büyüklüğünde deprem oldu. Yaşanan depremden dakikalar sonra da 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi!

Akdeniz​'de şiddetli bir deprem​ meydana geldi. Kandilli Rasathanesi​'nin aktardığı verilere göre; Girit Adası​ açıklarında 5,2 büyüklüğünde deprem oldu. Tedirgin eden depremden sadece dakikalar sonra 4.7ve 3.9 büyüklüğünde iki deprem daha yaşandı. 

İlk depremin derinliği 5.5 kilometre olarak kaydedilirken, daha sonra yaşanan depremlerin derinliği

5.2 ve 4.5 olarak ölçüldü. Deprem İzmir​ ve Antalya'da da hissedildi. 

Depremin büyüklüğünü ilk 2,0 olarak geçen Kandilli Rasathanesi sonrasında yaptığı güncellemede büyüklüğü 5,2 olarak revize etti. Verilerde; depremin yerin 5,5 km altında geldiği aktardı.

Son dakika | Akdeniz'de şiddetli deprem: İşte ilk veriler - 1. Resim

ADANA SABAH SAATLERİNDE 3 KEZ SALLANDI

Öte yandan Adana bu sabah art arda 3 deprem meydana gelmişti. Kozan ilçesinde birer dakika arayla 4,6, 4,5 ve 4,0 büyüklüğünde 3 ayrı deprem oldu.

Deprem, vatandaşlar arasında büyük paniğe neden olurken sarsıntı nedeniyle bazı ev ve iş yerlerinin duvarlarında çatlaklar oluştu.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...