Tgrt Haber

Son dakika! Aksaray'da selde kaybolan Asel bebekten acı haber

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
08 Eylül 2023 10:26 - Güncelleme : 08 Eylül 2023 12:01
Son dakika! Aksaray'da selde kaybolan Asel bebekten acı haber

Aksaray'da sağanak yağışla gelen selde akıntıya kapılıp kaybolan bebekten acı haber geldi. 3 aylık Asel Balcan'ın cansız bedeni 5 gün sonra bulundu.

Aksaray​'da pazar akşam başlayan sağanak sonrası Ihlara yolu Kireçlik mevkisinde meydana gelen selde kaybolan 3 aylık Asel Balcan'ı bulmak için yütürülen arama kurtarma çalışmalarından acı haber sabah saatlerinde geldi. Sel​ sırasında annesi Hayriye Balcan ile birlikte otomobilden fırlayıp akıntıya kapılan minik bebeğin cansız bedenine ulaşıldı.

Son dakika! Aksaray'da selde kaybolan Asel bebekten acı haber

BÖLGEDEN 800 METRE UZAKTA BULUNDU

Anadolu Ajansı'nın aktardığı habere göre; AFAD, jandarma, polis, UMKE ve gönüllü ekiplerin olayın yaşandığı bölgede yürüttüğü çalışmalar bugün de devam etti. Arama kurtarma çalışmalarının 6'ncı gününde ekipler bebeği, olayın yaşandığı bölgenin yaklaşık 800 metre uzağında dere yatağı kenarında selin sürükleyip getirdiği ağaç dallarının altında buldu.

Son dakika! Aksaray'da selde kaybolan Asel bebekten acı haber

Aksaray'ın Kireçlik mevkisinde 3 Eylül Pazar akşamı meydana gelen selde 1 kişi hayatını kaybetmiş, 14 kişi kurtarılmış, kaybolan 3 aylık Asel Balcan için arama kurtarma çalışmaları başlatılmıştı.

Son dakika! Aksaray'da selde kaybolan Asel bebekten acı haber

Aksaray'daki selde kaybolan 3 aylık Asel bebeğin cansız bedenine ulaşılırken, baba Nazif Balcan çalışmaları gözyaşlarıyla izledi.

AKSARAY VALİSİ: ÇOK ÜZGÜNÜZ

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, acı haberin geldiği bölgede açıklamalarda bulundu. Bebeğin bulunma şeklini anlatan Vali Kumbuzoğlu, sel sonrası oluşan balçık nedeniyle arama çalışmalarının zorlaştığını belirtti.

Kumbuzoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Büyük bir mücadele örneği sergiledik. 7/24, gece gündüz çalıştık. Asel bebeğimizle yüremiğiz attı, çok gayret gösterdik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gerçekten çok çok üzgünüz. Ama bebeğimizi bulduğumuzdan dolayı da mutluyuz. En azından cansız bedenine ulaşmak aileyi de bizi de memnun etti. Sel felaketleri sadece Aksaray'da değil ülkemizin birçok yerinde yaşandı. Dolayısıyla selde vefat eden başta Asel bebeğimiz olmak üzere hayatını kaybedenlerin mekanı cennet olsun. Tekrardan tüm ekiplere emekleri için teşekkür ederim. 

Son dakika! Aksaray'da selde kaybolan Asel bebekten acı haber

'BALÇIK ARAMALARI GÜÇLEŞTİRDİ'

Olay yerinden 3 kilometre aşağıda bulundu. Bu selin özelliği, dere suyunun tamamen balçıkla kaplanması, yapışkan özellikte. Dolayısıyla taş ve ağaç parçalarıyla oluşan balçık, Asel bebeğimizi kavrıyor ve kapatıyor. Bu şekilde aramayı da zorlaştırdı. İş makineleri ve arama kurtarma ekiplerimiz bu balçığı fark ediyorlar. Balçık üzerinden alınınca bebeğimize ulaşıyorlar. Bulunma şekli bu şekilde. Bebeği bulmakta zorlanmamızın ana sebebi bu balçık. Teknik ekipteki arkadaşlarımız bunu ifade ediyor. Kaybımızın bebek olması ve balçığa kaplanması aramayı güçleştirdi. Tekrar hepimizin başı sağ olsun."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...