Tgrt Haber

Son dakika! Alper Gezeravcı'nın dönüşü yine ertelendi! SpaceX'ten açıklama

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
04 Şubat 2024 06:17 - Güncelleme : 04 Şubat 2024 12:35

Alper Gezeravcı ve beraberindeki astronotların dönüşü bir gün daha ertelendi. SpaceX yeni dönüş tarihini açıkladı

Alper Gezeravcı​ ve beraberindeki astronotların dönüşü bir gün daha ertelendi. SpaceX, Alper Gezeravcı’nın bulunduğu Dragon Uzay Aracı ve Ax-3​ misyonu ekibinin dönüşünün Florida kıyılarındaki olumsuz hava koşulları nedeniyle bir gün daha ertelendiğini açıkladı. Açıklamaya göre, Dragon’un Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan ayrılması için en erken tarih ise 6 Şubat olarak belirtildi. 

BAKAN KACIR'DAN AÇIKLAMA

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da konuya ilişkin açıklama yaparak "İnilecek bölgedeki hava durumu, astronotumuz Alper Gezeravcı’nın da dahil olduğu Ax-3 ekibinin dünyaya dönüşü için biraz daha beklemeyi gerektiriyor. Dönüş planı, bir gün daha ertelendi" ifadelerini kullandı.

alper gezeravcı

7 ŞUBAT'TA DÜNYA'YA VARACAK

Bakan Kacır paylaşımının devamında şu bilgileri paylaştı: 

  • Bir sonraki ayrılma fırsatı 6 Şubat saat 17:00 (Türkiye Saati)
  • Dünya'ya varış zamanı 7 Şubat saat 02:25 (Türkiye Saati)
  • ISS'den ayrıldıktan sonra Dünya'ya ulaşmak yaklaşık 9 saat 25 dakika sürecek.
  • Hava durumu yarın tekrar değerlendirilecek ve dönüş planlaması için karar verilecek.

İKİNCİ ERTELEME

İlk Türk astronot​ Alper Gezeravcı'nın da içerisinde bulunduğu Dragon Uzay Aracı ve Axiom-3 (Ax-3) ekibinin Dünya'ya dönüşü, Florida kıyısında hava durumunun uygun olmaması nedeniyle daha önce 5 Şubat'a ertelenmişti.

Ayrıca açıklamada, ekiplerin ISS'ten ayrılış planlarına ilişkin hava koşullarını gözlemlemeye devam edecekleri belirtildi.

30 SAAT SÜRECEK

Dragon’un dönüş yolculuğu 30 saat sürecek. Kapsülün ABD’nin Florida eyaletinin Orlando şehri açıklarında okyanusa inmesi bekleniyor. 14 gündür UUİ’de bulunan Gezeravcı, bilim misyonları için 13 farklı deneysel çalışma yaptı. Gezeravcı’yı uzaya taşıyan araç, 16 Ocak’ta ABD’nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi’nden fırlatılmıştı.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...