Tgrt Haber

Son dakika! Amasya’da yolcu otobüsü devrildi: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
30 Eylül 2023 08:33 - Güncelleme : 30 Eylül 2023 15:01

Son dakika... Amasya’nın Merzifon ilçesinde yolcu otobüsü devrildi. Kazada çok sayıda ölü ve yaralı olduğu öğrenildi. Olayla ilgili son durumu TGRT Haber'e anlatan Amasya Valisi Yılmaz Doruk, kazanın sebebine ilişkin de açıklamalarda bulundu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kaza ile ilgili adli soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Ankara​'dan Tokat​'a gitmek üzere yola çıkan yolcu otobüsü, Merzifon​ OSB mevkisi yakınlarında sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarına devrildi.

Kazanın bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda acil sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi.

Kazada ilk belirlemelere göre 6 yolcunun hayatını kaybettiği, 35 yolcunun ise yaralandığı bildirildi. Kazayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Son dakika! Amasya’da yolcu otobüsü devrildi: Çok sayıda ölü ve yaralı var

AMASYA VALİSİ'NDEN KAZANIN SEBEBİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Feci kazanın ardından TGRT Haber canlı yayınına bağlanıp kazanın sebebi ve bilançosuna ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Amasya Valisi Yılmaz Doruk şu ifadeleri kullandı:

"Hepimize çok geçmiş olsun. 5'i olay yerinde, biri de hastanede olmak üzere 6 vatandaşımız hayatını kaybetti. 35 vatandaşımız da yaralandı.Yaralılardan 2'sinin tedavisi ayakta yapıldı, 33 kişi ise çevredeki hastanelere kaldırıldı. Hastanelerde tedavileri devam ediyor. Yaralılarla ilgili şu ana kadar olumsuz bir durum yok. Umut ediyoruz ki başka kaybımız olmaz, hızlı bir şekilde sağlıklarına kavuşurlar inşallah.

Kazanın sebebi tabii ki detaylı inceleme sonucu ortaya çıkacak ama yoldan çıkmak suretiyle otobüsün devrilmesi şeklinde kaza oldu. İlerleyen saatlerde detaylı çalışma sonucu sebeplerini ortaya çıkarmış olacağız. "

Son dakika! Amasya’da yolcu otobüsü devrildi: Çok sayıda ölü ve yaralı var

ÖLENLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Devrilen yolcu otobüsünde hayatını kaybeden 6 kişinin isimleri belirlendi. Yaşamını yitiren isimlerin Hilal Çelebi (18), Melisa Kor (19), Edanur Çelik (20), Semanur Tahtakılıç (22), Durmuş Uysal (45), Urguç Karadayı (51) olduğu belirlendi.

KAZAYA SORUŞTURMA

Öte yandan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Amasya'da 6 kişinin ölümüne, onlarca kişinin de yaralanmasına yol açan kazaya ilişkin adli soruşturma başlatığıldığını açıkladı.

Son dakika! Amasya’da yolcu otobüsü devrildi: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...