Tgrt Haber

Son dakika! Ankara'da FETÖ ve PKK operasyonu: 36 gözaltı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
05 Mart 2024 08:39 - Güncelleme : 05 Mart 2024 09:20
Son dakika! Ankara'da FETÖ ve PKK operasyonu: 36 gözaltı

Son dakika haberi... Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, FETÖ-PDY'nin Kara Kuvvetleri Komutanlığı yapılanmasında yer aldığı belirtilen 17 kişi ile PKK'nın gençlik yapılanmasına mensup 19 kişi için gözaltı kararı verildi.

Son dakika haberi... Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, FETÖ-PDY'nin Kara Kuvvetleri Komutanlığı​ yapılanmasında yer aldığ belirtilen 17 kişi ile PKK​'nın gençlik yapılanmasına mensup 19 kişi için gözaltı kararı verildi.

SİVİL İMAMLARLA İLETİŞİM SAĞLAMIŞLAR

Başsavcılık'tan yapılan açıklama şu ifadeler yer aldı:

"Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında verilen talimatlara istinaden;

1-) FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Kara Kuvvetleri Komutanlığını hedef alarak içerisinde yuvalanan ve ‘mahrem hizmetler’ olarak adlandırılan yapılanmasına ilişkin iltisakı ve irtibatı olduğu anlaşılan, Ankara’da bulunan büfe, bakkal, market gibi umuma açık işyerlerinde bulunan kontörlü sabit hatları kullanmak suretiyle sivil imamlar ile iletişim sağladıkları tespit edilen; daha önce ilişiği kesilmiş (2)‘si subay, (1)’i astsubay, (12)’si askeri öğrenci, (2)’si mahrem toplam (17),

ÖĞRENCİ MASKELİ TERÖR FAALİYETİ

2-) PKK/KCK silahlı terör örgütü içerisinde ve örgütün talimatıyla faaliyet yürüttükleri, terör örgütünün sözde ‘Gençlik Yapılanması’ içerisinde ‘Demokratik Öğrenci Meclisi’ altında ilimizde eylem ve faaliyetlerde bulunduğu yönünde tespitler yapılan (19),

Olmak üzere (36) şüphelinin Ankara merkezli 12 ilde, 05.03.2024 tarihinde eş zamanlı olarak gözaltına alınmalarına karar verilmiştir. 

Şüphelilerin yakalanmasına ve Cumhuriyet Başsavcılığımıza sevklerine yönelik işlemlere Ankara İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü ekiplerince devam edilmektedir."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...