Tgrt Haber

Antalya'dan peş peşe korkutan haberler! Orman yangınları kontrol altında

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
06 Haziran 2024 13:34 - Güncelleme : 06 Haziran 2024 18:18

Son dakika haberi... Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde orman yangını çıktı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın 1.5 saatlik çalışma sonrası kontrol altına alındı. Manavgat ilçesinde de bir ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale edildi. Manavgat'taki yangın da kısa sürede kontrol altına alındı.

Antalya​'da dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili​'ne yaklaşık 300 metre uzaklıkta, yerleşim yerlerinin ise dibine kadar gelen makilik ve ağaçlık alandaki yangın​, korku dolu anlar yaşanmasına neden oldu.

Konyaaltı ilçesi Altınkum Mahallesi'nde saat 13.00 sıralarında ilk olarak makilik alanda başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle, dünyaca ünlü Konyaaltı Sahiline doğru ilerlemeye başladı.

Son dakika! Antalya'da korkutan yangın - 1. Resim

Burada çam ağaçlarının yer aldığı ormanlık araziye sıçrayan yangın bir anda büyüdü. Etrafında evler, iş yerleri ve apart otellerin bulunduğu yangına orman ekipleri havadan helikopterle destek verirken, karadan müdahalede bulunuldu.

1,5 SAATLİK ÇALIŞMA SONRASI SÖNDÜRÜLDÜ

İtfaiye, AFAD, TOMA, belediye personellerinin yanı sıra çevredeki vatandaşlar da yangının önüne geçmek için yoğun çaba sarf etti. Polis yangına yakın noktadaki caddeleri araç ve yaya trafiğine kapattı.

Son dakika! Antalya'da korkutan yangın: Ekiplerin müdahalesi devam ediyor - 1. Resim

Rüzgarın etkisiyle yaklaşık 300 metre uzaklıktaki sahile doğru ilerleyen ve tatilcileri tedirgin eden yangın yaklaşık 1,5 saatlik yoğun çalışmanın ardından kontrol altına alındı.

KONYAALTI BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, "İki ayrı noktada olması ve aynı anda başlaması kafada bir soru işareti oluşturuyor. Ancak şuanda her şey kontrol altına alınmış durumda. Zarar gören yerleşim alanı yok ama merkezdeki ormanlık arazi şu anda yandı, ona çok üzüldüm" dedi.

Son dakika! Antalya'da korkutan yangın - 3. Resim

MANAVGAT'TA DA ORMAN YANGINI​ ÇIKTI

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, ormanlık alanda çıkan yangın ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi ile kontrol altına alındı.
Ahmetler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda yangın çıktı.

Antalya'dan peş peşe korkutan haberler! Orman yangınları kontrol altında - 4. Resim
İhbar üzerine bölgeye ekipler sevk edildi. Yangın söndürme çalışmalarına 4 helikopter, 2 uçak, 9 arazöz, 4 su ikmal aracı, 3 ilk müdahale aracı, 4 hizmet aracı ve çok sayıda orman yangın işçisi katıldı. Yangın, ekiplerin müdahalesi ile kontrol altına alındı.
Soğutma çalışmalarının devam ettiği bölgede, yaklaşık 2 dekarlık alan zarar gördü.

 

Antalya'dan peş peşe korkutan haberler! Bir bölgede daha orman yangını çıktı - 4. Resim

ANTALYA BUGÜN KAVRULUYOR

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Akdeniz bölgesinde birçok noktada hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyredeceğini bildirmişti. Antalya'da da termometreler 40 derecenin üstünü gösterdi.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...