Tgrt Haber

Son dakika | Bahçelievler Devlet Hastanesi'ne gece yarısı silahlı saldırı: Çok sayıda yaralı var

Editör: Banu İriç / Kaynak: Anadolu Ajansı
31 Ağustos 2024 05:25 - Güncelleme : 31 Ağustos 2024 21:39

Son dakika; İstanbul'daki Bahçelievler Hastanesi'nin acil bölümünde silahlı saldırı düzenlendi. Otomobille hastaneye yaklaştığı öğrenilen grup rastgele ateş açarak dehşet saçtı. Hastane çalışanları dahil çok sayıda kişi yaralandı.

Bahçelievler​ Devlet Hastanesi’ne acil bölümden giren kişiler silahlı saldırı​ düzenledi. İlk belirlemelere göre olay yerinde 5 kişi yaralandı. Hastanenin binasına ve ambulansa da kurşunlar isabet etti. Bölgeye özel harekat polisleri sevk edildi, incelemeler sürüyor.

Saldırganların kurşunlarıyla ilk belirlemelere göre hastane jandarması, hastane polisi, güvenlik görevlisi ve hastanede bulunan vatandaşlar vuruldu. Yaralılara ilk müdahale olay yerinde hastanede yapıldı. 

Son dakika | Bahçelievler Devlet Hastanesi'ne gece yarısı silahlı saldırı: Çok sayıda yaralı var - 1. Resim

HASTANENİN ACİL BÖLÜMÜNDEN KURŞUN YAĞDIRDILAR

Gece saatler 02.30'u gösterdiğinde kimliği belirsiz bir grup otomobille geldikleri hastanenin acil bölümünde ateş açtı ve ortadan kayboldu. İhbar sonrası olay yerine, çok sayıda polis​ özel harekat, asayiş şube ekipleri ve olay yeri inceleme ekipleri sevk edildi. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

Son dakika | Bahçelievler Devlet Hastanesi'ne gece yarısı silahlı saldırı: Çok sayıda yaralı var - 2. Resim


GÖZALTILAR VAR

Saldırıyı kimlerin ne amaçla düzenlediği henüz bilinmiyor. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları sürüyor. Polis ekipleri çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Son dakika | Bahçelievler Devlet Hastanesi'ne gece yarısı silahlı saldırı: Çok sayıda yaralı var - 3. Resim

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA GELDİ

İstanbul Valiliği, Bahçelievler Devlet Hastanesi​'nde düzenlenen silahlı saldırıda biri polis memuru, biri jandarma personeli, biri özel güvenlik personeli, ikisi de sivil vatandaş olmak üzere 5 kişi yaralandığını, saldırganları yakalamak için başlatılan çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Valilikten yapılana açıklamada, "31.08.2024 Cumartesi günü saat 02.50 sıralarında Bahçelievler Devlet Hastanesi önünde bekleyenlere yönelik silahlı saldırı gerçekleştirilmiştir. Olay yerine araçla gelen saldırganların açtığı ateşte biri polis memuru, biri jandarma personeli, biri özel güvenlik personeli, ikisi de sivil vatandaş olmak üzere 5 kişi yaralanmıştır. Yaralılar tedavi altına alınırken hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Saldırganlar olay yerinden geldikleri araçla kaçarken, saldırıda kullanılan araç, Yenibosna’da terk edilmiş halde bulunmuştur. Şahısların yakalanması için başlatılan geniş çaplı soruşturma devam etmektedir" denildi.

YAYIN YASAĞI KARARI ALINDI

Bahçelievler Devlet Hastanesi önünde bekleyenlere yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırı ile Mahmutbey Caddesi'nde bir kişinin öldüğü saldırıya ilişkin yayın yasağı getirildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...