Tgrt Haber
CANLI ANLATIM

Son dakika! Bahçelievler'de bina çöktü! O korku dolu anlar kamerada!

Editör: Şule Altınel / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
27 Haziran 2024 05:49 - Güncelleme : 27 Haziran 2024 11:51

Son dakika haberi... 3 Haziran'da Küçükçekmece'de çöken ve 1 kişiye mezar olan bina hafızalarda tazeliğini korurken benzer bir haber Bahçelievler'den geldi. 1980 yapımı 4 katlı bir bina kısmi olarak çöktü. Korkutan gelişmenin ardından yüreklere su serpen açıklama İstanbul Valiliği'nden geldi. Valilik, olayda ölen ya da yaralanan olmadığını duyurdu. Ancak binaların bir bir çökmesi gelecek açısından endişe verici! İşte anbean gelişmeler...

Canlı Anlatım Özeti
  • DİĞER KATLARIN YIKIMINA BAŞLANDI
  • SORUŞTURMA BAŞLATILDI
  • BİNANIN ÇÖKME ANI SANİYE SANİYE KAMERADA
  • BİNANIN 3 KATI KAÇAK ÇIKTI!
  • ÇÖKEN BİNADAN SON ANDA KURTULAR
  • VALİLİKTEN SEVİNDİREN AÇIKLAMA
  • KISMEN ÇÖKTÜ

27.06.2024 11:30

DİĞER KATLARIN YIKIMINA BAŞLANDI

Behçelievler'de kısmen çöken 7 katlı binanın iş makineleriyle yıkımına başlandı.

Yıkımdan önce eşyalarını almak için dairesine girmeye çalışan bir kişiyi, yakınları ve polis ekipleri uzaklaştırdı.

Son dakika! Bahçelievler'de bina çöktü! O korku dolu anlar kamerada! - 1. Resim


27.06.2024 11:00

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bahçelievler'de sabaha karşı çöken binaya ilişkin Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Savcılığın soruşturma kapsamında bilirkişi incelemesi yaptıracağı da öğrenildi.


27.06.2024 10:05

BİNANIN ÇÖKME ANI SANİYE SANİYE KAMERADA

İstanbul Bahçelievler'de 7 katlı binada yaşanan çökme, cep telefonu kameralarına saniye saniye yansıdı.

Görüntülerde 7 katlı binada büyük bir gürültü ile çökme yaşanıyor. Bu sırada elektrik kablolarından da kıvılcımlar çıkıyor.

Olay sırasında sokakta bulunan vatandaşlar ise büyük panik yaşıyor.

Son dakika! Bahçelievler'de bina çöktü! İstanbul Valiliği'nden açıklama - 1. Resim


27.06.2024 08:18

BİNANIN 3 KATI KAÇAK ÇIKTI!

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, TGRT Haber'de yayımlanan Cem Küçük ile Günaydın Türkiye programına çöken binaya ilişkin önemli bilgiler verdi.  

Son dakika! Bahçelievler'de bina çöktü! İstanbul Valiliği'nden açıklama - 1. Resim

Olayda ölen ya da yaralanan kimsenin olmamasının teselli verici olduğunu ifade eden Bahadır, "Bu bina, 1980 yapımı 4 katlı bir bina. 1994 yılında 3 katı kaçak yapılmış. 9 daireli. İçinde yaşanılan bir bina. Ama bize bir müracaatları bir şikayetleri yok. Yani müracaat edip bina kontrolü istememişler."


27.06.2024 08:04

ÇÖKEN BİNADAN SON ANDA KURTULAR

Bahçelievler'de çöken binadan son anda çıkarak kurtulan Sebahattin Kuzu, yaşananları anlattı. Kuzu, gece 4 buçuk sıralarında binadan sesler geldiğini belirterek, "Biz dedik herhalde deprem oluyor. Dışarı çıkınca inanın yeni yapılan binadan ayrılmaya başladığını fark ettik. O arada komşularımızı uyardık, tahliye ettik binayı. Çok şükür bir yaralanma yok. Tahliye ettikten 15 dakika sonra bina çöktü zaten. Bina eski bina. Ben hep şüpheleniyordum zaten. Çok sık kalmıyordum. Başka kalacak yerim vardı. Binada sıkıntılar vardı. Çok şükür bir yaralanma yok" dedi.


27.06.2024 07:05

VALİLİKTEN SEVİNDİREN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü yıkıma ilişkin açıklama yaparak olayda ölü ve yaralı olmadığını açıkladı. İşte o açıklama: "27.06.2024 Perşembe günü saat 04.45 sıralarında Bahçelievler İlçesi Zafer Mahallesi Yadigar Sokakta bulunan ve 1980 yılında yapıldığı tespit edilen 4 katlı binada kısmi çökme meydana gelmiştir.

Son dakika! Bahçelievler'de bina çöktü! İstanbul Valiliği'nden açıklama - 1. Resim

Olay yerine çok sayıda AFAD, itfaiye , 112 acil ve emniyet ekibi sevk edilmiştir.

Ekiplerin olay yerinde yaptığı incelemede olayda ölen,  yaralananın ya da enkaz altında kalanın bulunmadığı tespit edilmiştir.

Çöken binanın çevresindeki binalar  tedbir amaçlı boşaltılmış olup, olay yerinde gerekli güvenlik önlemleri de alınmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."


27.06.2024 05:47

KISMEN ÇÖKTÜ

İstanbul'un Bahçelievler ilçesine bağlı Zafer Mahallesi'ndeki Yadigar Sokak’ta bulunan 4 katlı bina, sebebi bilinmeyen nedenle kısmen yıkıldı.

Son dakika! Bahçelievler'de bina çöktü! Ekipler olay yerinde - 1. Resim

Haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda emniyet, itfaiye, AFAD ve sağlık ekibi sevk edildi. Çökme tehlikesi nedeniyle çevredeki bazı binalar da boşaltıldı. AFAD ekipleri bina enkazında arama faaliyetlerini sürdürüyor.

Son dakika! Bahçelievler'de bina çöktü! Ekipler olay yerinde - 2. Resim


Yer: İstanbul

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...