Tgrt Haber

Son dakika! Şirinevler'de 5 katlı binada patlama: Ölü ve yaralılar var

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber / İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı
28 Eylül 2023 15:16 - Güncelleme : 28 Eylül 2023 20:37

Son dakika haberi: İstanbul Şirinevler'de 5 katlı bir apartmanda patlama meydana geldi. Patlama sonrası ortalık savaş alanına dönerken, olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İstanbul Valiliği, ölü ve yaralıların olduğu patlamanın sebebini de açıkladı.

İstanbul​'un Bahçelievler​ ilçesine bağlı Şirinevler​ semtinde şiddetli bir patlama​ meydana geldi. Ortalık adeta savaş alanına dönerken, bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

5 katlı bir binanın en üst katında meydana gelen patlamanın doğal gazdan kaynaklı olduğu bildirilirken, binanın çatı katı adeta yok oldu.

BİNADAN KOPAN MOLOZLAR ARAÇLARIN ÜSTÜNE DÜŞTÜ

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; patlama Şirinevler Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi'ndeki bir binanın 5. katındaki dairede meydana geldi. Olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Patlamanın olduğu nokta güvenlik güçleri tarafından kapatılırken, belediye ve AFAD ekipleri de bina içerisinde çalışma başlattı. Patlamanın etkisiyle binadan kopan molozlar orada bulunan araçların üstüne düşerken, çevredeki bazı binaların camları da kırıldı.

Şirinevler'de 5 katlı binada doğal gaz sıkışmasından kaynaklı şiddetli bir patlama meydana geldi.

ÖLÜ SAYISI YÜKSELDİ

İstanbul Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Bahçelievler İlçesi Şirinevler Mahallesi'nde bir binada meydana gelen patlamanın doğal gaz​ sıkışması kaynaklı olduğu değerlendirilmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan ilk etapta bir kişinin öldüğü belirtilen patlamada can kaybı arttı. İstanbul Valisi Davut Gül, "Vefat sayısı 3'e yükseldi. Patlamada yaralanan 3 kişinin tedavisi devam ediyor. Patlamanın meydana geldiği yer mutfak. Doğal gazdan kaynaklandığı tahmin ediliyor" dedi. Vali Gül, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Son dakika! Şirinevler'de 5 katlı binada patlama: Ölü ve yaralılar var

"ÇOK ŞİDDETLİ BİR PATLAMA SESİ DUYDUM"

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, canlı yayında yaptığı açıklamada, bir sokakta doğal gaz patlaması meydana geldiğini ve ona bağlı olarak da yangın çıktığını belirtti. Bölgeye, itfaiye, sağlık ve zabıta ekiplerinin sevk edildiğini, itfaiyenin yangına müdahale ettiğini aktaran Bahadır, patlamanın gerçekleştiği binanın belediyenin ana binasına yakın olduğunu kaydetti.

Çok şiddetli bir patlama sesi duyduğunu dile getiren Bahadır, "Hatta 'Bina mı çöktü veya yıkımda bir şey mi oldu?' diye düşündüm. Arkadaşları gönderdik, en üst katta doğal gaza bağlı olduğunu söylediler" diye konuştu.

Son dakika! Şirinevler'de 5 katlı binada patlama: Ölü ve yaralılar var

BİNA EN KISA SÜREDE YIKILACAK

Hakan Bahadır, yangının bitişikteki binalara sıçramaması için itfaiyenin gerekli tedbirleri aldığını, bölgedeki bazı binalarda yaşayan vatandaşların tahliye edildiğini kaydetti. Bahadır, tahliye edilen binanın en kısa sürede yıkılacağını açıkladı.

PATLAMA ANI KAMERADA

Şirinevler 7'nci sokakta yaşanan doğal gaz patlaması sırasında büyük panik yaşandı. Ölü ve yaralıların olduğu patlama sırasında yaşanan koşuşturmaca güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde patlama ile birlikte caddede yürüyen vatandaşların kaçıştığı görüldü.

Kaynak: TGRT Haber / İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...