Tgrt Haber

Son dakika | Instagram'a erişim engeli kaldırılacak mı? Instagram yetkilileriyle görüşüldü

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
05 Ağustos 2024 11:34 - Güncelleme : 05 Ağustos 2024 14:50
Son dakika | Instagram'a erişim engeli kaldırılacak mı? Instagram yetkilileriyle görüşüldü

Son dakika haberi: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Instagram yetkilileri ile çevrimiçi toplantıda bir araya geldi. Görüşmeye iki taraf acısından da olumlu geçtiği öğrenildi. Peki Instagram ne zaman açılacak? İşte detaylar...

Popüler fotoğraf ve video paylaşım platformu Instagram​'a geçtiğimiz günlerde erişim engeli​ geldi. Platformun ne zaman erişime açılacağı bilinmiyor. Engelin ne zaman kaldırılacağının Instagram'ın tutumuna bağlı olduğu ifade ediliyor. Instagram'ın ne zaman açılacağı merak
edilirken olayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. 

"OLUMLU GELİŞMELERİN OLMASINI BEKLİYORUZ"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu ile Instagram yetkilileri ile çevrimiçi (online) görüşmenin saat 13'te başladığı öğrenildi. Konuya ilişkin Bakan Uraloğlu, Twitter (X) üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalar karşısında erişim engeli getirdiğimiz sosyal medya platformu Instagram yetkilileri ile geçtiğimiz hafta bir görüşme yapıldı. Gerçekleştirilen görüşmede; Türkiye​ Cumhuriyeti kanunlarına uyulması konusunda hassasiyetlerimiz iletildi. Bugün kendileri ile öğleden sonra yeniden bir araya gelinecek. Taleplerimizin karşılanması hususunda gereğini yapacaklarını umuyor; olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz."

GÖRÜŞME SONA ERDİ

BTK​ ile Instagram yetkilileri arasından gerçekleşen görüşmenin sona erdiği öğrenildi. Instagram ile BTK arasındaki görüşmenin olumlu geçtiği aktarıldı. 

INSTAGRAM NE ZAMAN AÇILACAK?

Instagram'ın yakın zamanda açılması bekleniyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı ile Instagram yetkililerinin bir araya geldiği, yapılan görüşmede BTK'nın düzeltilmesi gereken alanları yetkililere ilettiği, yapılması gerekenlerin aktarıldığı bildirildi. Instagram tarafının ise buna olumlu cevap verdiği, bu konuda gerekli girişimlerin yapılacağı bildirildi.

META'DAN AÇIKLAMA

Reuters'ın aktardığı habere göre; sosyal medya platformunun sahibi Meta'nın bir sözcüsü yaptığı açıklamada; "Türkiye'de Instagram'ın engellenmesi sonucunda milyonlarca insan aile ve arkadaşlarıyla günlük bağlantı kurma yollarından mahrum kalıyor ve işletmeler artık müşterilerine aynı şekilde ulaşamıyor" ifadelerini kullandı. 

"GEREKLİLİKLERİ YERİNE GETİRDİKLERİNDE YASAK KALACAK!"

Öte yandan Bakan Ulraoğlu, geçtiğimiz günlerden Instagram'a getirilen erişim yasağıyla ilgili bir açıklama yapmıştı. Uyarıları dikkate almadıkları belirten Bakan Ulraoğlu, karşılık alamadıkları için erişim engeli getirdiklerini aktarmıştı. Bakan Uraloğlu ayrıca gereklilikleri yerine getirdiklerinde yasağı kaldıracağını belirtmişti.

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...