Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Akar, Rus mevkidaşı ile görüştü

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
22 Mart 2023 18:56 - Güncelleme : 22 Mart 2023 20:26
Son dakika! Bakan Akar, Rus mevkidaşı ile görüştü

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rus mevkidaşı Şoygu ile telefonda görüştü. Tahıl koridoru süresinin uzatılmasından memnuniyetleri ileten Akar Türkiye'nin üzerine düşeni yapmaya devam edeceğini belirtti. Bakan Akar Suriye'nin kuzeyindeki tek amaçlarının terörle mücadele olduğunu ifade etti.

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar​, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu​ ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Ukrayna​ ve tahıl sevkiyatı​ ile Suriye​'nin kuzeyi bağlamındaki konular ele alındı.

TAHIL SEVKİYATI VURGUSU

Görüşmede, küresel gıda krizinin çözümüne büyük katkı sağlayan tahıl girişiminin uzatılmasındaki işbirliğinden duyulan memnuniyeti dile getiren Hulusi Akar, tahıl sevkiyatının kesintisiz devamının önemine vurgu yaptı.

Bakan Akar, Türkiye'nin, bölgede barışın temini ve insani yardım konusunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üzerine düşeni yapmaya devam edeceğinin altını çizdi.

TÜRKİYE'NİN TEK AMACI TERÖRLE MÜCADELE

Suriye'nin kuzeyine değinen Akar, Türkiye'nin tek amacının, hudutların ve vatandaşların güvenliği ile daha fazla insanlık dramı yaşanmaması için terörle mücadele olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin liderliğinde başlayan görüşmelerin, bölgede ve Suriye'de barışa ve istikrara giden yolda ciddi katkılar sağlayacağına işaret eden Akar, bunun devamının büyük önem taşıdığını kaydetti.

Milli Savunma Bakanı Akar, ayrıca Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, Rusya Federasyonu'nun desteği ve gösterilen dayanışmadan dolayı teşekkürlerini iletti.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...