Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Bolat duyurdu: Öncüpınar'da dev operasyon

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
11 Eylül 2023 09:23 - Güncelleme : 11 Eylül 2023 09:45

Son dakika haberi: Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Öncüpınar Gümrük Kapısı’nda bir TIR'a yönelik gerçekleştirilen operasyonda, 25 milyon TL değerinde kaçak birçok ürünün ele geçirildiğini duyurdu.

Türkiye'nin dört bir yanında kaçakçılıkla mücadele devam ediyor. Ticaret Bakanlığı Öncüpınar Gümrük Muhafaza Kaçakçılık​ ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Türkiye’den Suriye’ye çıkış yapmak üzere Öncüpınar Gümrük Kapısı’na gelen bir tıra operayon düzenledi.

TIR​ X-RAY İLE TARANDI

X-ray tarama görüntülerinde gümrük idaresine yasal olarak beyan edilen kullanılmış plastik kasaların olduğu bölgede şüpheli yoğunluk görülmesi üzerine araç, ekiplerce fiziki olarak arandı.

Gerçekleştirilen kontrollerde aracın dorsesinin ön tarafında gümrük idaresine beyan edilen 2 bin 400 kap “kullanılmış plastik kasaların” içerisine gizlenmiş vaziyette 266 bin 723 adet muhtelif ilaç​ olduğu anlaşıldı.

EŞYALARIN DEĞERİ 25 MİLYON TL

Ayrıca dorsede yaklaşık 280 litre olmak üzere 57 bidon içerisinde “dietil eter” cinsi kimyasal madde, drone ve kameradan oluşan 30 adet elektronik eşya ve 16 adet cep telefonu cinsi eşya ele geçirildi. Yakalanan kaçak eşyanın toplam değerinin ise yaklaşık 25 milyon Türk Lirası olduğu anlaşıldı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Öncüpınar Gümrük Kapısı’nda bir TIR'a yönelik gerçekleştirilen operasyonda, 25 milyon TL değerinde kaçak birçok ürünün ele geçirildiğini duyurdu. Ticaret Bakanı Ömer Bolat açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Ekiplerimiz Öncüpınar Gümrük Kapısı'nda bir TIR'a yönelik gerçekleştirdiği operasyonda, toplam 25 milyon TL değerinde ilaç ve kimyasal maddelerin yanı sıra kamera, drone ve cep telefonundan oluşan elektronik eşya ele geçirdi"

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...