Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Çavuşoğlu'ndan Ermenistan'a tepki

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
14 Eylül 2022 09:57 - Güncelleme : 14 Eylül 2022 10:09
Fotoğraf (AA)

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan-Azerbaycan gerginliğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, Ermenistan provokasyonlarından vazgeçmeli dedi.

Fotoğraf (AA)

Ermenistan​ askerleri gece saatlerinden itibaren Laçın​ ve Kelbecer​ illerindeki Azerbaycan​ ordusunun mevzilerine ateş​ açtı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, dün gece sabah saatlerine kadar Ermeni askerleri tarafından Azerbaycan ordusunun Laçın ve Kelbecer illerindeki mevzilerinin havan ve topçu bataryalarıyla yoğun ateş altına alındığı belirtildi. Açıklamada, Azerbaycan birliklerince gerekli önlemlerin alındığı, Ermenistan askerlerinin aralıklarla Azerbaycan mevzilerini ateş altına almayı sürdürdüğü ifade edildi.

'PROVOKASYONLARDAN VAZGEÇMELİ'

Türkiye'den de peş peşe iki ülke arasındaki gerilime ilişkin açıklama geldi. Bakan Çavuşoğlu, "Kalıcı bir barış ve istikrar istiyorsak Ermenistan provokasyonlarından vazgeçmeli. İş birliğine yönelik samimi adımlar atmalı." dedi.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...